USR în județul Brașov: 18 filiale locale și peste 500 de membri

By 12/09/2019Articole
Harta filiale

Filiala județeană USR Brașov a cunoscut o creștere accelerată anul acesta, ajungând, la finalul lunii august, la un număr de 18 filiale locale și peste 500 de membri.

Dintre cele 18 filiale locale, 6 au fost înființate în ultimele trei luni (Bran, Predeal, Prejmer, Tărlungeni, Victoria, Beclean), iar numărul de membri a crescut de 2.5 ori, de la aproape 200 în ianuarie 2019, la aproximativ 530 de membri în prezent.

Această creștere accelerată se face cu respectarea strictă a criteriilor de aderare la Uniunea Salvați România, criterii rămase neschimbate încă de la înființarea partidului. Astfel, pot deveni membri USR numai oameni care nu au fost în conducerea altor partide parlamentare, nu au plagiat, nu au obținut foloase necuvenite, nu sunt condamnați penal definitiv, au o reputație bună și nu au fost colaboratori ai fostei securități, respectiv nu sunt membri în actualele servicii secrete. 

Irineu Darău, președintele filialei județene USR Brașov

Vreau să îi mulțumesc personal responsabilului de extindere, Marian Spiridon, datorită căruia USR Brașov s-a extins într-un ritm atât de ridicat în ultimele luni, cu respectarea strictă a criteriilor de aderare. Subliniez că, în USR Brașov, există foarte puține excepții de la aceste criterii, iar ele se fac cu foarte mare atenție. Așadar, este bine ca toți cei care doresc să ni se alăture să cunoască aceste condiţii, atât pentru a ști dacă ei înșiși corespund, cât și pentru a avea o garanție cu privire la calitatea oamenilor pe care îi vor găsi în USR. Fiecare nou membru semnează o declarație pe proprie răspundere prin care garantează îndeplinirea acestor criterii.

În acest moment, în județul Brașov există filiale USR în municipiile Brașov, Săcele, Făgăraș, Codlea, în orașele Râșnov, Predeal, Ghimbav, Zărnești, Victoria, precum și în comunele Cristian, Sânpetru, Hărman, Moieciu, Bran, Dumbrăvița, Tărlungeni, Prejmer, Beclean.

Conform statutului Uniunii Salvați România, toți membrii USR au dreptul de a vota și de a candida la funcţii în cadrul structurilor interne, precum și pentru funcții publice, dar și de a-şi exprima opțiunea în consultările interne, de a vota în referendumuri interne, de a participa la ședințele structurilor de conducere, de a propune proiecte și acțiuni pentru care să primească sprijin din partea USR.

Îi invităm pe toți cetăţenii din județul Brașov care înțeleg și susțin valori precum onestitatea, competența, moralitatea, responsabilitatea sau eficienţa, să se alăture USR și luptei noastre pentru schimbarea clasei politice din România. USR este un partid cu adevărat democratic, format din oameni cinstiți, care nu au mai făcut politică, un partid condus de jos în sus, în care fiecare membru are un cuvânt de spus.

Leave a Reply