Alegeri 2024: la Braşov a început operațiunea “Marea Dezinformare”, regizată de candidatul PSD-PNL

By 23/04/2024Articole
Alegeri 2024: la Braşov a început operațiunea “Marea Dezinformare”, regizată de candidatul PSD-PNL

La Braşov a început o mare campanie de dezinformare, avându-l ca țintă pe actualul primar Allen Coliban. Pe diverse canale, se încearcă manipularea brașovenilor, generarea unui sentiment de frustrare şi dezamăgire, care să-i țină acasă pe 9 iunie. Toate sondajele arată clar: dacă oamenii ies la vot, Allen Coliban câştigă încă un mandat de primar al Braşovului.

Echipa comasată a PSD-PNL-PDL a început o serie de atacuri pentru a-i manipula pe brașoveni. Mediul online e plin de  bazaconii: răspândesc informaţia complet falsă că administraţia USR a oraşului de sub Tâmpa doreşte să transforme pieţele agro-alimentare în malluri, pe care ulterior să le vândă. Apoi, se mai reproşează neîntemeiat Primăriei starea deplorabilă a Gării, deşi aceasta ţine de Ministerul Transporturilor și CFR. Mai mult, se folosesc imagini video din Alba Iulia care arată cum se asfaltează pe ploaie, făcute în așa fel încât să pară că primarul Allen Coliban ar risipi, chipurile, banul public, precum şi alte acuze pentru a inventa o vină acolo unde nu există. Această campanie se desfășoară de pe tot felul de conturi dubioase pe Facebook precum “Suflete fără scut” (sic!), “Brașovul nostru” sau pagina sponsorizată masiv a candidatului PSD-PNL-PDL.

“Allen Coliban este în fața lui Scripcaru în sondaje și au început campania de defăimare, pentru că asta este ceea ce le-a rămas de făcut. Știm că s-a dat ordin pe unitate să fie recuperate orașele mari, unde sunt bani mulți, pe care le-au pierdut în mod neașteptat: Bucureștiul, Timișoara, Brașovul.” declară senatorul Irineu Darău, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov.

Senatorul Irineu Darău consideră că supărarea grupurilor de interese provine din faptul că primarul Coliban a oprit dezvoltările imobiliare haotice și bazate pe interese, care au condus la distrugerea mediului, cartiere sufocate, trafic blocat, lipsă de infrastructură adecvată: “Primarul Allen Coliban a împiedicat construirea a mii de apartamente, aici în Brașov, în Schei, în Poiană și peste tot. Au înnebunit când le-au pierdut pentru că li s-a închis robinetul la bani. Toată gașca se regrupează acum pentru a recâștiga Brașovul.”

Marea Dezinformare a început încă din faza de strângere de semnături şi sunt semnale că ea va deveni şi mai perfidă, şi mai puternică în campania electorală.

“E important să oprim refacerea găștii în jurul lui Scripcaru, care își dorește să stăpânească din nou acest oraș! Nu vă lăsați manipulați de propaganda lor mincinoasă!” îşi încheie apelul la normalitate şi decenţă senatorul Irineu Darău.

 

Alegeri 2024: la Braşov a început operațiunea “Marea Dezinformare”, regizată de candidatul PSD-PNL

Leave a Reply