USR Braşov şi ONG-ul Asociația România Civică, parteneri în proiecte locale

By 01/03/2019Articole

Uniunea Salvați România – filiala Brașov a încheiat un parteneriat cu organizația non-guvernamentală Asociația România Civică, obiectivul acestui parteneriat fiind desfășurarea în comun a unor proiecte de interes local.

Asociația România Civică a fost înființată în anul 2013, iar de atunci a desfășurat sau sprijinit numeroase proiecte de implicare civică, protecția mediului, educație. Organizația s-a implicat în inițiative civice precum Fără penali în funcții publice și Oameni noi în politică, a organizat grupuri de voluntari pentru prezența la alegeri, în calitate de observatori.

Andrei Miftode, președinte Asociația România Civică:
“Am învățat că, pentru a provoca schimbările pe care ni le dorim în societate, este nevoie de implicare, colaborare și de o portavoce care să răzbată acolo unde vocile celor din stradă nu ajung. Ne bucurăm de oportunitatea de a colabora cu USR pe proiecte de mediu, sociale și de educație, proiecte ce au un impact direct asupra vieții noastre și a copiilor noștri. Invităm și alți reprezentanți ai societății civile să se alăture acestor eforturi. Atunci când societatea civilă își unește forțele pentru a lupta la unison pentru obiective firești și de bun simț, noi toți avem numai de câștigat.”

Cele două organizații partenere au demarat deja câteva proiecte comune vizând dotarea școlilor din zone defavorizate cu echipament sportiv, mirosurile pestilențiale din Brașov, poluarea aerului, construcțiile din cartierul Șchei.

Diana Novac, membru în Biroul filialei județene USR Brașov:
“Ne bucură extrem de tare parteneriatul pe are îl avem cu ARC și ne dorim ca acesta să fie pe termen lung. Speram ca, împreună, să rezolvăm câteva probleme cu impact major asupra comunității, mai ales acolo unde administrațiile locale nu sunt preocupate sau nu sunt capabile să găsească soluții pentru problemele oamenilor. Proiectele pe care le-am demarat până acum ne-au arătat că, dacă există bunăvoință și perseverență, putem face lucruri frumoase pentru cei din jurul nostru. În plus, parteneriatul cu ARC ne ajută să atragem și alți parteneri dispuși să dedice din timpul lor și din resursele pe care le dețin în folosul altora.”

Ambrozie-Irineu Darău, președintele filialei județene USR Brașov:
“Colaborarea dintre societatea civilă și forțele politice curate și integre este un semn de normalitate. Politica făcută pentru interesul public nu își poate atinge scopul fără o cooperare reală cu asociații și ONG-uri. De asemenea, și pentru societatea civilă este foarte important ca factorul politic să îi susțină onest inițiativele și dezideratele. Mă bucur că Asociația România Civică își dă mâna cu USR Brașov pentru a susține proiecte benefice pentru oameni. Până la urmă, acest pas este firesc pentru noi, având în vedere că membrii USR nu au experiențe politice anterioare și până mai ieri erau și ei simpli membri ai societății civile.”

Leave a Reply