USR a doua forță politică în municipiul Brașov

By 14/12/2016Articole, Fagaras

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, USR s-a poziționat ca a doua forță politică în municipiul Brașov și pe locul trei la nivelul întregului județ.

Brașovul va fi reprezentant în Parlament din partea USR de Tudor Benga la Camera Deputaților și Allen Coliban la Senat. Ambii sunt născuți în Brașov, au studiat la Colegiul Național “Andrei Șaguna”, apoi la universități din România și străinătate, și au experiență profesională în antreprenoriat, respectiv management.

“Suntem extrem de recunoscători celor peste 28000 de brașoveni din întregul județ care ne-au acordat votul. Le mulțumim și îi asigurăm că vom folosi încrederea cu care ne-au investit pentru a reforma clasa politica și transparentiza statul așa cum am promis, precum și pentru a împinge înainte proiectele critice de dezvoltare pe termen lung ale Brașovului”, a declarat Tudor Benga.

 

Rezultatele oficiale BEC în municipiul Brașov:

Camera Deputaţilor: PSD 33,92%, USR 18,68%, PNL 17,85%

Senat: PSD 34,52%, USR 19,56%, PNL 18,35%.

Rezultatele oficiale BEC în județul Brașov:

Camera Deputaţilor: PSD – 36,71%, PNL – 21,01%, USR – 13,93%

Senat: PSD – 35,58%, PNL – 21,84%, USR – 14,79%.

 

            “Dupa 16 ani de monopol politic, Brașovul are o alternativă și o alege. Ne onorează încrederea electoratului și o vom purta cu responsabilitate în Parlament. Nu avem doar misiunea de a reprezenta acolo brașovenii, ci și de a fi un exemplu, cel al politicii făcute cu bun simț, integritate și competență, care să redea oamenilor încrederea în schimbare. Acesta este un început, este abia primul pas”, a spus Allen Coliban.

 

Filiala Brașov a Uniunii Salvați România s-a înființat în luna septembrie 2016 și a adunat până în prezent 40 de membri și 60 de susținători, toți lucrând voluntar pentru activitățile partidului. În cele trei luni luni de activitate, filiala a marcat un record de 17.000 de semnături strânse pentru a putea participa la alegeri, dar și o premieră pentru partidele din România: și-a desemnat candidații la parlamentare prin alegeri democratice, nu prin numire de către biroul politic local sau național.

Leave a Reply