Masă rotundă -Mediul de afaceri brașovean – probleme și soluții (1)

By 12/11/2017test, Uncategorized
Parlamentari USR

Runda 1 -USR a dorit un feedback de la comunitatea de afaceri.

  • Locatie: sediul USR Brașov din Blvd. 15 Noiembrie nr. 1, etaj 1, ap. 9-10, interfon 04.
  • Data eveniment: Sâmbătă, 11 Noiembrie, ora 11:00

Din partea USR Brașov, au fost prezenți, ca experți și moderatori ai discuțiilor:

Claudiu Nasui

Claudiu Năsui – deputat USR, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci. A făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului Cioloș…
detalii

Cristina Pruna

Cristina Prună – deputat USR, membru în Comisia pentru afaceri europene și secretar al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale.
detalii

Silvia Dinica

Silvia Dinică – senator USR, membru în Comisia economică, industrii și servicii, Comisia pentru transporturi și energie, Comisia pentru dezvoltare durabilă a Uniunii Interparlamentare…detalii

Au fost prezenți, parlamentării USR Brașov: Allen Coliban – senator USR, președinte al Comisiei pentru mediu și membru în Comisia pentru afaceri europene, și Tudor Benga – deputat USR, membru în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

Am identificat cateva probleme majore:

  • Lipsa forței de muncă și a alternativelor oferite prin programele guvernamentale de reconversie profesionala
  • Dimensiunile ajutoarelor sociale oferite de stat, acestea având un rol determinant în distorsionarea în sens negativ a pietei muncii și a bazinului de recrutare pentru firmele brașovene.

Reacţii după eveniment:

“Am avut azi o primă întâlnire cu antreprenorii brașoveni! S-au plâns că le este greu pentru că guvernanții au decis peste noapte să le dea planurile și cifrele peste cap.”

Cristina Pruna, deputat USR

Leave a Reply