Laura Lefter – Pentru Consiliul Judeţean Braşov

40 de ani, mamă a două fete

FB https://www.facebook.com/LauradelaPlus/

Am 40 de ani, sunt mamă a două fete şi soție de diasporean şi lucrez într-o companie multinațională cu profil financiar-bancar. Am absolvit studiile post-universitare în domeniul cooperării internaționale în justiție, apoi am emigrat în Marea Britanie.În 2018 m-am întors în țară, hotărâtă să îmi folosesc experiența profesională dobândită ca profesor asistent pentru a contribui la schimbarea sistemului de educație din România.

Sunt implicată activ în viața comunității braşovene. Ca membru al Platformei civice RO100 Braşov, am fost voluntar în campaniile “Oameni noi în politică” şi “Fără lacăte pe curtea şcolii”. Am înțeles că pentru a schimba ceva este necesară decizia politică şi din decembrie 2018 am devenit membru PLUS. Am ales PLUS pentru că libertatea – în toate formele ei, unitatea – atunci când vorbim depre comunitate și simț civic și solidaritatea – atunci când îți pasă de cei din jurul tău, sunt ceea ce îmi doresc pentru Brașov și brașoveni. 

În perioada de pandemie Covid19, sunt aproape de comunitate în calitate de coordonator al campaniei recurente “Donează un pic în Plus” care vizează conştientizarea importanței donării de sânge şi creșterea numărului donatorilor din Brașov, dar şi ca voluntar în proiectul “Vă ajutăm din Brașov”, prin care se oferă sprijin persoanelor de vârsta a treia. M-am implicat, alături de colegii mei şi de tinerii membri ai Generației Plus, în proiectul “Ajută un pic în Plus” care are ca obiectiv ajutorarea copiilor din zonele defavorizate.

Educația și sănătatea sunt direcții importante pentru dezvoltarea armonioasă a comunității brașovene, pentru o viață de calitate. 

Mă îngrijorează felul în care arată unele școli (a doua casă) în care ne trimitem copiii,lipsa dotărilor, a unor programe educaționale adecvate şi rata ridicată a abandonului şcolar. Lupta cu sistemul a părinților de copii cu nevoi speciale este o Golgotă greu de trecut, atât din punct de vedere emoțional și financiar, cât mai ales din cauza lipsei sprijinului instituțiilor care ar trebui să îi ajute.

Mă revoltă condițiile din instituțiile medicale în care ar trebui să beneficiem de servicii de sănatate de calitate, lipsa dotărilor corespunzătoare cu ajutorul cărora personalul medical să își poată desfășura activitatea. 

Candidez pentru că îmi doresc ca fiecare copil să aibă şansa să studieze în şcoli europene; îmi doresc servicii medicale de calitate, în special în mediul rural. Candidez pentru un Braşov al braşovenilor, în care aceştia pot decide împreună cu reprezentanții administrației publice locale şi județene ce este cel mai bine pentru comunitatea lor.Împreună cu candidații Alianței USR PLUS, cu sprijinul ONG-urilor din domeniu și al cetățenilor, îmi propun să contribui la reducerea abandonului școlar prin implementarea de programe specifice atragerii copiilor către școală, la înlesnirea, dezvoltarea și înființarea unor centre medicale de permanență cu precădere în localitățile în care aceste servicii lipsesc. Visez ca Brașovul să devină un județ în care să își dorească să rămână fiecare dintre noi și în care să se întoarcă toți acei care astăzi trăiesc în diaspora.

Leave a Reply