Anisia Costescu – pentru Consiliul Judeţean Braşov

33 de ani, antreprenor, activist protecţia animalelor

FB https://www.facebook.com/olaianosa

 

locuiesc în Brașov, împreună cu soțul meu și cu Buster, copilul nostru cu patru lăbuţe.

Am crescut și m-am format ca om la Dumbrăvița, alături de bunicii mei. Am absolvit facultatea și masterul de Industria lemnului, secția Design de mobilier la Universitatea Transilvania din Brașov. După terminarea studiilor, am realizat că salariul pe care l-aș fi câștigat în domeniul meu nu mi-ar fi ajuns nici măcar pentru a face naveta de la Dumbrăvița, iar de chirie la Brașov nici nu îmi puteam pune problema. Astfel, mi-am început cariera în logistică, apoi am continuat cu servicii clienți, HR, management, accesare de fonduri europene, iar în urmă cu un an, am deschis un salon de frizerie pentru animale de companie.

Iubesc animalele și natura de când mă știu. De mulți ani activez ca voluntar în diverse proiecte dedicate animalelor fără stăpân și protejării naturii.

După toți acești ani de voluntariat, în care am văzut cât de greu e să schimbi lucrurile în bine, după nenumărate seri de proteste, în care am înghețat în stradă strigându-mi neputința în diverse cauze, am decis să fac pasul spre politică. Am decis că nu mai vreau să fim conduși de oameni fără empatie, oameni reci ce își urmăresc propriile interese și atât. Vreau să fiu chiar eu acel politician de care eu cred că are nevoie România, Brașovul sau Dumbrăvița în care am crescut.

Sunt o persoană sinceră, empatică, ambițioasă, poate uneori lipsită de diplomație sau prea ironică. Pun suflet în tot ceea ce fac și duc la bun sfârșit orice îmi pun în gând să realizez.

În Consiliul Județean, mă voi concentra în special pe problemele de mediu, sănătate și protecția animalelor. Voi depune toate eforturile pentru implementarea în cel mai scurt timp a unui sistem de colectare selectivă în toate localitățile din județ, prin înființarea de centre de colectare și informarea populației cu privire la necesitatea și importanţa acestui proces pentru sănătatea noastră.

În privința sănătății, construirea unui nou spital la standarde europene este, fără doar și poate, unul dintre principalele obiective pentru care eu și ceilalți consilieri județeni USR PLUS ne vom uni eforturile în următorii ani. De asemenea, voi căuta soluții pentru problema lipsei medicilor de familie în localitățile din județ.

Îmi propun ca județul Brașov să devină un exemplu de bune practici în privința gestionării problemelor legate de abandonul și maltratarea animalelor. În prezent, instituțiile responsabile refuză să respecte legea, iar multe dintre acestea nici măcar nu își cunosc atribuțiile. Avem nevoie, în primul rând, de o instituție a „poliției animalelor” la nivel de județ, dar și de un plan de gestionare la nivel de UAT a acestor probleme, prin care să punem în aplicare programe eficiente de sterilizare sau de control al adăposturilor de animale, de stat sau private.

 

Leave a Reply