Poziţia USR Braşov privind implicarea unui membru USR în proiectul drumului forestier Goriţa

By 04/11/2019Articole, Harman
Pozitia Gorita

Referitor la articolele apărute vineri, 1 noiembrie, în presa locală, privind implicarea unui membru USR Brașov în realizarea proiectului drumului forestier Gorița, facem următoarele precizări:

– Nicoleta Mărțoiu, proiectant autorizat de drumuri forestiere și vicepreședinte USR Cristian, în cadrul unor contracte câștigate prin licitație publică de firmele Borealison SRL și Civil Cad SRL, a realizat Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru drumul forestier Gorița, tema și traseul drumului fiind impuse de către beneficiar, RPLP Kronstadt, cu aprobarea Consiliului Local Brașov, prin HCL. Proiectarea este o etapă de execuție (în baza studiilor de teren și a normativelor în vigoare), proiectantul neavând nimic de-a face cu intenția de construire, cu stabilirea oportunității, cu tema și traseul drumului, și nici cu decizia finală de implementare a proiectului, toate acestea aparținând beneficiarului

– Activitatea profesională a unui membru USR nu reprezintă o activitate în numele organizației, iar poziția partidului nu cenzurează activitatea legală a membrilor săi. Suntem conștienți și ne asumăm faptul că activitatea profesională a unui membru USR îl poate implica, absolut legal și cu bune intenții, în proiecte pe care noi, ca organizație, le contestăm ulterior

– Înțelegem perfect încercarea susținătorilor proiectului de a specula detalii irelevante și de a distrage atenția publicului de la adevărată problema: decizia aberantă de distruge o bună parte din cadrul natural și din istoria orașului, pentru a construi un drum forestier care accesibilizează parcele deja accesibile. Un proiect cu mari probleme de legalitate, oportunitate, rentabilitate și transparență față de cetățenii acestui oraș

– USR Brașov rămâne ferm în lupta împotriva acestui proiect, alături de toți cei care înțeleg că drumul Gorița nu doar că nu este necesar, dar va afecta iremediabil viața brașovenilor și ceea ce a mai rămas din imaginea Brașovului de oraș verde