Alianţa USR PLUS Brașov – în campanie pentru #DanBarnaPresedinte

By 24/10/2019Articole, Harman
comunicat

Pentru Alianța USR PLUS, campania electorală înseamnă, în primul rând, dialog direct cu oamenii. În toate județele din țară, echipe de voluntari sunt zilnic pe stradă, în orașe, comune și sate, stau de vorbă cu cetățenii, le ascultă problemele, le spun despre programul candidatului USR PLUS la președinția României, Dan Barna, și despre obiectivul acestuia de președinte: “Fericiți în România”.

În județul Brașov, membrii Alianței au dat startul campaniei chiar în seara de 11 octombrie, la ora 24:00, cu amplasarea afișelor electorale în locurile special amenajate. Voluntarii USR și PLUS se organizează zilnic în echipe care bat străzile municipiului și localitățile din județ, pentru a întâlni cât mai mulți oameni și pentru a discuta cu aceștia despre problemele lor: lipsa școlilor și grădinițelor, spitalele murdare, drumurile proaste, indiferența instituțiilor statului, care, în loc să le facă viața mai ușoară, o fac mai grea. 

Nicolae Iorga, responsabil Politici Publice PLUS Braşov și membru în Biroul Judeţean:

Am acoperit deja, prin echipele noastre de voluntari, o mare parte a localităților din județ și ne propunem ca, până la finalul campaniei, să ajungem în întreg județul. Dincolo de interacțiunea directă cu oamenii, am pregătit materiale tipărite – un pliant și un ziar, care conține și o secțiune dedicată județului nostru – prin care vrem să facem cunoscut programul USR PLUS pentru președinția României. Acest program nu este o sumă de promisiuni, ci este un program construit împreună cu specialiști, care își propune, prin măsuri curajoase, o schimbare profundă la toate nivelurile României.”

Cele zece proiecte pe care le propune candidatul USR PLUS la președinția României, Dan Barna, reprezintă acele măsuri pe care nimeni, în 30 de ani, nu a fost dispus să și le asume, dar care sunt absolut necesare pentru reformarea reală a României și pentru transformarea ei într-un stat care să asigure cetățenilor săi dreptul la a fi fericiți în țara lor:

  1. Fără Penali în Funcții Publice
  2. Bani mai mulți pentru Educație
  3. O nouă lege a Sănătății
  4. Management profesionist pentru finalizarea autostrăzilor
  5. Economie fără birocrație
  6. Pădurile, resursă strategică națională
  7. Zero taxe pe sărăcie
  8. O singură națiune, în țară și în Diaspora
  9. Stabilitate pentru Apărare
  10. Stop criminalității

Programul detaliat al lui Dan Barna pentru președinția României poate fi consultat pe site-ul www.danbarnapresedinte.ro.

Începând cu perioada strângerii semnăturilor, Dan Barna a fost și el, permanent, în contact direct cu oamenii, în județele din România și în Diaspora. În perioada aceasta, Dan Barna face din nou turul României, pentru a-și prezenta programul de președinte, iar în data de 27 octombrie, va fi prezent la Brașov, alături de Dacian Cioloș, propus de Alianța USR PLUS pentru funcția de prim-ministru. Dacian Cioloș este, în prezent, deputat european din partea USR PLUS și preşedintele grupului europarlamentar “Renew Europe”.

Întâlnirea cu publicul brașovean va avea loc la Hotel Aro Palace, Sala Europa, începând cu ora 12:00. Intrarea este liberă și sunt bineveniți toți cei care doresc să participe la prezentarea programului USR PLUS pentru preşedinţia României, să îi cunoască pe cei doi lideri ai Alianţei şi să le adreseze întrebări. De la ora 14:30, este planificată o conferință de presă.  

Cei care nu vor fi prezenți la întâlnirea de la Aro, îl vor putea întâlni pe Dan Barna în centru (Republicii/ Piața Sfatului), în intervalul 15:30 – 16:30 și în Parcul Noua, între orele 16.45:17.30.

În Brașov, Alianța USR PLUS și-a propus, ca obiectiv la alegerile din noiembrie, obținerea unui rezultat peste cel de la alegerile europarlamentare, atât la nivel județean, cât și la nivel municipal. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie și de asigurarea corectitudinii alegerilor, prin reprezentanții USR PLUS în secțiile de votare. Ca de fiecare dată, avem suficienţi voluntari care doresc să apere corectitudinea votului și care vor reprezenta Alianța în toate secțiile din județul nostru. Aproximativ 600 de persoane și-au manifestat intenția de a participa ca delegați USR PLUS la cele două scrutinuri, astfel încât vom putea acoperi toate cele 450 de secții de votare, existând și destule rezerve pentru cazurile de retragere a delegaţilor sau neprezentare în ziua votului.

Irineu Darău, preşedinte al filialei judeţene USR Braşov:

“Membrii USR și PLUS au fost, până mai ieri, cetățeni obișnuiți, spectatori ai politicii care ne influențează major viețile. Cu toții avem aceleași speranțe și așteptări precum majoritatea cetățenilor acestei țări. Ne dorim să trăim într-o Românie civilizată, modernă, funcțională. Ne vrem frații, părinții, rudele și prietenii înapoi în țară. Dar, pentru ca asemenea idealuri să fie posibile, este nevoie ca oameni noi să se implice și să avanseze în politică, pentru a-i schimba fața urâtă pe care o vedem de 30 de ani încoace. Următorul pas hotărât la care îi îndemnăm pe români se poate face pe 10 și respectiv 24 noiembrie, când îi chemăm în număr cât mai mare la vot, sperând să îi acorde încrederea lui Dan Barna – reprezentantul Alianței USR PLUS și al clasei politice noi.”

Leave a Reply