USR Brașov a impus autorităților curățarea deșeurilor ilegale din 4 localități ale județului Brașov

By 19/06/2017Articole

Membrii USR Brașov au identificat în ultimele luni zone ilegale de deversare a deșeurilor în mai multe localități din județ. Vorbim de suprafețe mari de teren public și privat pe care, de ani de zile, cetățeni, firme private și autorități au deversat sistematic gunoi menajer, resturi de materiale de construcții și alte tipuri de poluanți, în încercarea de a evita plata obligatorie a serviciilor de salubritate.

Codlea, Săcele, Vulcan – Colonia 1 Mai și Dumbrăvița sunt primele 4 localități în care Garda de Mediu ne-a confirmat situatiile semnalate, a solicitat luarea de măsuri urgente și a impus planuri stricte de evitare a viitoarelor incidente. Deși cel puțin o parte dintre administrații au fost amendate, considerăm că cei vinovați de aceste situații, angajații publici, nu au fost trași la răspundere, în timp ce amenzile se plătesc din taxele și impozitele tuturor locuitorilor.

De multe ori, cu buna știință a autorităților locale și totala nepăsare a acestora, comunități întregi au devenit focare de infecție și poluare a mediului, cum este cazul Coloniei 1 Mai, unde tone de mizerie bălteau într-un izvor la doar câteva zeci de metri de terenul de sport al copiilor.

La Codlea, fosta groapă de gunoi, oficial dezafectată, era zilnic vizitată chiar de mașinile Societății de Gospodărire Măgura Codlei, care deversau gunoiul orașului, în loc să îl transporte la groapa ecologică de la Brașov.

În măsura în care aceste zone vor cădea din nou victime ale nepăsării Primăriilor și ale echipelor de Poliție locală, vom solicita luarea de măsuri legale contra celor responsabili de aceste activități.

Pe această cale, solicităm sprijinul cetățenilor în identificarea altor zone poluate din județ. Depinde doar de noi să reducem poluarea și să creștem calitatea vieții noastre.
Împreună schimbăm Brașovul!

Leave a Reply