Szenner Zoltan, vicepreședinte al Consiliului Județean Braşov, și-a propus să investească în bibliotecile publice din județ, accesând finanțare europeană, pentru a le da o nouă viață și un rol central în comunitate.

By 26/04/2023Articole
Szenner Zoltan proiect biblioteci judetul Brasov PNRR

În județul Brașov există 30 de biblioteci publice: Biblioteca Județeană George Barițiu din municipiul Braşov, plus alte 29 de biblioteci în restul județului. Acestea nu au beneficiat de investiții semnificative în ultimii 30 de ani, astfel că și-au pierdut, treptat-treptat, relevanța și utilitatea reală pentru comunitățile locale.

Szenner Zoltan, vicepreședinte al Consiliului Județean Braşov, și-a propus să investească în bibliotecile publice din județ, accesând finanțare europeană, pentru a le da o nouă viață și un rol central în comunitate. Valoarea proiectului depus în vederea obținerii finanțării este de 4 milioane euro (19.9 milioane lei).

Ce investiții presupune proiectul:
>> renovarea completa şi transformarea în huburi digitale de educaţie a Bibliotecii Județene George Barițiu şi a altor trei biblioteci din judeţ – Vama Buzăului, Victoria și Drăguș;
>> dotarea cu echipamente informatice moderne a celorlalte 26 de biblioteci din judeţ, ceea ce va face posibil ca acestea să servească drept centre comunitare, cu multiple roluri pentru toate categoriile de varsta: after school, centru educaţional, cultural şi pentru diverse evenimente (Codlea, Făgăraş, Săcele, Ghimbav, Râşnov, Rupea, Apaţa, Bran, Budila, Cristian, Dumbrăviţa, Feldioara, Hălchiu, Hârseni, Hoghiz, Homorod, Măieruş, Mândra, Moieciu, Ormeniş, Părău, Poiana Mărului, Racoş, Şinca, Voila, Vulcan).

Nu în ultimul rând, Banca Mondială va organiza, prin intermediul bibliotecilor astfel modernizate, cursuri pentru “îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților cu acces limitat la formare digitală și ale grupurilor marginalizate din județul Brașov”.

Szenner Zoltan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov: “Cred cu tărie că proiectul acesta va aduce multe schimbări în bine în viața comunităților locale din județ, facilitând accesul la informație și dobândirea unor competențe absolut indispensabile în zilele noastre.”

Pentru mai multe detalii despre proiect, accesaţi linkul: https://www.facebook.com/zoltan.szenner/posts/pfbid02gmUSYejCJwxM8hZvbkce1b9A35VmCw8gP4eSGFDdSu5T53MNm8yjsa6khoJWJ2GTl

#USRînConsiliulJudeţean #Educaţie #Digitalizare

Leave a Reply