La Brașov s-a dat startul semnăturilor pentru Dan Barna președinte

By 13/08/2019Articole
Barna presedinte

Alianța USR PLUS a demarat pe 9 august, la Brașov, campania de strângere a semnăturilor pentru Dan Barna, candidatul din partea USR PLUS la alegerile prezidențiale. Acesta va candida în tandem cu Dacian Cioloș, ca propunere pentru demnitatea de prim-ministru.

Președinții celor două organizații județene, Irineu Darău și Ovidiu Şuteu, și coordonatorii județeni ai campaniei, Allen Coliban și Lucian Cazacu, au anunțat vineri dimineaţă, în cadrul unei conferințe de presă, că startul campaniei de strângere de semnături pentru Dan Barna se va da în aceeaşi zi, la ora 19.00, la Modarom, brașovenii fiind așteptați să pună primele semnături pe liste.

USR și PLUS au încheiat, recent, o alianță politică, al cărei prim obiectiv este câștigarea alegerilor prezidențiale, care vor avea loc în noiembrie anul acesta. Primul pas este acela de a strânge semnăturile necesare, conform legii electorale. Deși această lege prevede un minim de 200.000 de semnături la nivel național, Alianța USR PLUS și-a propus să strângă cel puțin 300.000, pentru a se asigura că, în urma verificărilor, vor rămâne suficiente semnături valide.

La Brașov, obiectivul celor două formațiuni partenere este de minim 25.000 de semnături pentru candidatul USR PLUS la președinție. Pentru atingerea acestui obiectiv, vor fi amplasate 20 de corturi de campanie, dintre care 10 în municipiu și 10 în alte localități din județ. Momentan, au fost depuse cererile pentru autorizații, iar locurile exacte de amplasare vor fi comunicate în curând.

Brașovenii sunt invitaţi în fiecare zi din următoarea lună să susțină, prin semnăturile lor, candidatul Alianței USR PLUS la președinția României. Formularul de semnături poate fi descărcat și de pe site-ul www.danbarnapresedinte.ro.

Președinții județeni ai celor două formațiuni și-au exprimat încrederea în faptul că drumul comun al USR și PLUS răspunde așteptărilor electoratului și că Alianța USR PLUS are șanse reale de a câștiga alegerile prezidențiale, având în vedere rezultatul foarte bun obținut în 26 mai: locul trei la nivel naţional, iar la Braşov, locul întâi, atât în județ, cât și în municipiu. Rezultatul de la europarlamentare şi colaborarea foarte bună între cele două organizații judeţene, care numără, împreună, 1000 de membri, reprezintă un fundament solid pe care se va construi mai departe, pentru alegerile din 2020, astfel încât Alianța USR PLUS să câștige cât mai multe primării și locuri de consilieri locali.  

Barna presedinte
Barna presedinte
Barna presedinte
Barna presedinte
Barna presedinte
Barna presedinte

Leave a Reply