Senatorul USR Irineu Darău este candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Președinția Consiliului Județean Brașov la alegerile din 9 iunie

By 18/04/2024Articole

Alianța Dreapta Unită l-a desemnat pe Irineu Darău drept candidatul comun la Președinția Consiliului Județean Brașov. Candidatul Alianței este susținut, de asemenea, și de Forumul Democrat al Germanilor din România, care este și parte a alianței electorale formate la nivelul municipiului Brașov.

Cele patru organizații s-au reunit pentru a susține un singur candidat la conducerea Consiliului Județean, într-un moment de mari imperative pentru România și pentru județul Brașov, care nu mai trebuie să continue cu oamenii și metodele trecutului, ci să se îndrepte către viitor. Județul Brașov are nevoie de o echipă unită, puternică, care să vină cu soluțiile corecte și cu o viziune ambițioasă pentru a duce administrațiile locale și întregul județ la alt nivel.

Irineu Darău: “Sunt recunoscător tuturor partenerilor pentru sprijinul lor în candidatura mea la președinția Consiliului Județean Brașov! Județul are nevoie de viziune și de ambiție. Noi oferim alternativa necesară și știm ce avem de făcut!

Modernizarea începută de Allen Coliban în municipiul Brașov trebuie continuată în întreg județul. Voi face echipă cu toți primarii din județ și va fi prima oară când va exista colaborare funcțională și performantă între administrațiile locale și Consiliul Județean. Vom dezvolta împreună viziunea și proiectele adecvate pentru întregul județ și pentru fiecare UAT în parte, astfel încât să nu mai existe comunități lăsate în urmă, iar toți locuitorii județului să aibă acces la sănătate, educație, infrastructură și administrație de calitate.

PSD și PNL au demonstrat vreme de 35 de ani că NU pot guverna în folosul oamenilor și că nu aduc dezvoltarea reală. Acum, prin abuzuri și înțelegeri subterane, vor și mai multă putere. Îi vom opri!”

Irineu Darău este președintele organizației județene USR Brașov, senator ales în 2020 în Circumscripţia electorală nr.08 Braşov și membru în Comisia pentru învățământ și în cea pentru muncă, familie și protecție socială. De asemenea, este membru al Adunării Parlamentare pentru Francofonie, vorbind cursiv atât limba franceză cât și engleză.

Este de profesie informatician, fost olimpic la informatică și istorie, absolvent de licență și master în informatică la Universitatea din București. Înainte de a deveni senator, a fost antreprenor consultant în software și management. S-a întors acasă după mai mulți ani petrecuți în străinătate, hotărât să participe la schimbarea în bine a României.