Alianța 2020 USR PLUS: principala forță de opoziție

By 05/02/2019Articole, Harman
Dan&Dacian

USR şi PLUS au decis sâmbătă, 2 februarie, după întâlnirea Comitetului Politic USR și a Consiliului Național PLUS, ca cele două partide să formeze alianța “2020 USR PLUS” pentru a candida împreună, pe liste comune, la viitoarele alegeri europarlamentare care vor avea loc pe data de 26 mai 2019.

“La ora 20:20, Comitetul Politic al USR a decis să susțină alianța 2020 USR PLUS. Alianța care va readuce România în Europa și alternativa pe care toată România o așteaptă, iar prin această alianță am arătat ceea ce românii așteaptă de mult timp: înțelepciune și maturitate. Este pasul necesar pentru viitorul țării noastre. Pentru că oamenii decenți, oamenii cinstiți, oamenii care vor o Românie Fără Penali au cu cine să voteze. Și acest lucru se datorează celor două partide. De astăzi, USR și PLUS sunt o alianță, sunt alternativa de care România are atât de mare nevoie”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Comitetul Politic al USR, format din președinții filialelor județene, parlamentari, membrii Biroului Național și liderii grupurilor de consilieri, s-a aflat în dezbateri pe parcursul întregii zile de sâmbătă. Din partea filialei USR Brașov, au fost prezenți la această întâlnire președintele filialei județene, Ambrozie Irineu Darău, cei doi parlamentari, deputatul Tudor Benga și senatorul Allen Coliban, precum și Ovidiu Paraschivescu, membru în Comisia Națională de Arbitraj.

Ambrozie Irineu Darău, președinte USR Brașov: “USR și PLUS au luat o decizie istorică. În alegerile europarlamentare, vom merge în formula câștigătoare: Alianța 2020 USR PLUS. Vom lupta pentru a fi prima forță politică a țării și pentru a reforma ireversibil întreaga clasa politică. Invităm toți oamenii cinstiți și dornici de un viitor mai bun să vină alături de noi, pentru a construi împreună România copiilor noștri.”

Alianța 2020 USR PLUS va fi alternativa în care românii să aibă încredere că va reprezenta soluția pentru toate ciclurile electorale din România, până la alegerile parlamentare din 2020

“Astăzi, cu sprijinul celor care cred în noi, putem spune că se naște principala forță de opoziție modernă din România. Principala forță de opoziție care poate să preia guvernarea și să ofere un proiect pentru țara noastră. Asta am construit astăzi. Un proiect pentru țara noastră, de data asta românii au cu cine să voteze, au pentru cine să se bată și sunt convins că împreună vom reuși să facem mai mult decât să-i dăm la o parte pe cei care duc România la faliment. În următorii 10 ani vom reconstrui România și o vom duce acolo unde îi este locul”, a transmis președintele PLUS, Dacian Cioloș.

Echipa centrală de campanie va fi condusă de doi Coordonatori naționali, câte unul desemnat de fiecare partid. Deputatul Cătălin Drulă va fi coordonatorul USR în timp ce Vlad Voiculescu îi va reprezenta pe colegii de la PLUS.

În urma alianței, s-a decis şi modul de dispunere a candidaților pe lista comună. Iată care sunt primii 15 candidaţi din partea Alianţei 2020 USR PLUS:

 1. Dacian Cioloş (PLUS)
 2. Cristian Ghinea (USR Sector 3)
 3. Dragoş Pîslaru (PLUS)
 4. Clotilde Armand (USR Sector 1)
 5. Dragoş Tudorache (PLUS)
 6. Nicolae Ştefănuţă (USR Sibiu)
 7. Vlad Botoş (USR Arad)
 8. Ramona Strugariu (PLUS)
 9. Vlad Gheorghe (USR Sector 6)
 10. Alin Mituţă (PLUS)
 11. Naomi Reniuţ Ursoiu (USR Braşov)
 12. Valeriu Nicolae (PLUS)
 13. Oana Ţoiu (PLUS)
 14. Radu Ghelmez (USR Diaspora)
 15. Liviu Iolu (PLUS)

Brașovul este reprezentat pe lista candidaților pentru europarlamentare de către Naomi Reniuţ Ursoiu, membru fondator USR Brașov și vicepreședinte al filialei județene. Obiectivul candidatei USR Brașov este acela de a aduce Europa mai aproape de noi, românii, prin promovarea unor mecanisme și principii de bună guvernare: “Vreau să schimbăm părerea negativă pe care unii români o au despre instituțiile UE, ale statului român și despre funcționarii publici în general. Vreau să le demonstrăm românilor că putem avea funcționari care respectă legea, acționează transparent, își consultă cetățenii și acționează în interesul lor, utilizează eficient resursele publice, sunt responsabili și integri. Acesta este spiritul democrației Europene, acesta este spiritul în care voi acționa și eu.” (facebook.com/NaomiUSR)

Îi așteptăm alături de noi pe toţi braşovenii care vor să pună umărul la construcţia unei alternative credibile pentru România: usr.ro/inscriere

Leave a Reply