Ovidiu Paraschivescu

By 06/12/2016Uncategorized

Ovidiu Paraschivescu

Biografie:
Încă din primul an de facultate Ovidiu a activat în cadrul BEST Brasov, un ONG pentru studenții din domeniu tehnic, o ocazie reală de a interacționa cu lumea de afaceri și cu mediul privat în general. A coordonat organizarea de târguri de locuri de muncă, evenimente de internet cu mii de participanți, strângerea de fonduri și cursuri pentru studenți, o bună parte dintre prietenii dragi de atunci rămânându-i aproape.
S-a angajat din anul 3 de facultate la Connex, cel mai vestit call-center brașovean al momentului, după care a ales să vina în București pentru o cariera în Vodafone România. A învățat munca în echipa și procesele din cadrul unei companii cu peste 3500 de angajați, parcurgând etape de specializare în departamentul tehnic unde a făcut parte din echipa de lansare a tehnologiilor 3G și 4G. Mai apoi a primit invitația de a coordona timp de 9 ani strategia, echipe și lansări de produse de SMS, internet și divertisment, plați cu telefonul mobil până la aplicații mobile și telefoane smartphone.
Cel mai drag proiect al sau este aplicația mobilă Salvamont alături de un dispecerat digital utilizat de salvatorii montani, menit să localizeze turiștii rătăciți, împreună cu un portal mobil de informare și prevenire a situațiilor grave. Tehnologia este doar o parte a beneficiului, le este recunoscător salvamontiștilor pentru eforturile lor constante și îi consideră un model de atitudine și profesionalism în România.
Din 2014 a ales să lucreze în startup-uri de consultantă în administrarea produselor IT și de dezvoltare software cu predilecție pentru mobil. Provocarea reală de abia atunci a început, lovindu-se de realitatea întâlnirii cu statul roman și procesele sale complicate, birocrație și legislație.
De atunci este implica în probleme sociale și de administrație publică locală precum închiderea gropilor de gunoi ilegale, impunerea legii administrației publice, respectarea codului rutier.

Valori și principii:
Crede cu tărie că o societate dezbinată nu are șanse de evoluție, că suntem suma tuturor membrilor săi și atunci când ne pasă de soarta celor din jur vom acționa ca atare.
Divizarea în societate este principala cauză pentru care nu luptăm împreună pentru nevoile comune, iar partidele politice s-au folosit din plin de acest mecanism, ținându-ne dezbinați.
Generația de vârsta a 3-a este victima sărăciei și implicit sensibilă la „promisiuni” electorale, tinerii sunt ținuți deoparte de problemele importante ale societății și ale viitorului lor iar noi nu am reușit până acum să formăm o masă critică pentru a impune schimbarea.
Vă propune să ne uităm atenți în jur si să nu mai acceptăm nedreptățile asupra celor din jur: de la gropile în șoșele la situația critică din spitale, la gravele abuzuri ale politicienilor și până la ignoranta acordată claselor defavorizate.
Ovidiu s-a implicat cel mai mult în orașul său natal, Codlea, unde a găsit nereguli la tot pasul: a impus Politiei locale să intervină în abaterile de la trafic și parcări, a solicitat transparentizarea, a identificat cheltuieli nejustificate, a pus umărul la modernizarea site-ului web al orașului și a descoperit contracte ale autorităților cu firme și asociații care nu au declarat veniturile către ANAF de peste 6 ani. Vrea ca județul Brasov să devină un model de organizare, pentru a se întoarce acasă în viitor împreună cu familia. Momentan dezvoltă o platformă web care să devină un loc central în comunicarea cetățenilor cu autoritățile.
În București, orașul în care încă locuiește momentan, poartă o luptă alături de sute de locuitori cu gropile poluante de gunoi din oraș și încercă să forțeze autoritățile să rezolve mult mai repede nevoile comunității.
Consideră că rolul cetățeanului este și să vegheze asupra autorităților: doar așa avem garanția că promisiunile acestora vor fi și îndeplinite.