Mesajul preşedintelui USR Braşov, Irineu Darău, pentru braşoveni

By 08/06/2019Articole
Irineu Ambrozie Darău

În urma alegerilor pentru Parlamentul European și a referendumului pentru justiție, care au avut loc în data de 26 mai, președintele filialei județene USR Brașov, Irineu Darău, transmite cetățenilor din județul Brașov un mesaj de mulțumire și îi cheamă alături de USR pe toți cei care doresc schimbarea clasei politice din România și care rezonează cu valorile și obiectivele USR.

“Dragi cetățeni,

Trăim în această perioadă un moment de cotitură în evoluția mediului politic românesc, un moment unic în istoria post-decembristă a României. Românii au dat un semnal ferm că orientarea proeuropeană, justiția independentă și în general progresul social sunt direcțiile pe care România trebuie să le urmeze în mod ireversibil.

În județul Brașov, Alianța 2020 USR PLUS a obținut un rezultat electoral remarcabil, iar acest lucru se datorează, în primul rând, celor ce au fost dispuși sa dea o șansă acestei forțe politice ce își dorește în mod autentic sa aducă moralitatea și competența atât în mediul politic autohton cât și în modul în care suntem reprezentați la nivelul Uniunii Europene.

Mulțumim tuturor oamenilor care au participat la vot, celor care ne-au acordat încrederea, cetățenilor din diaspora care au stat ore în sir la cozi în marile orașe ale Europei, colegilor din Plus, delegaților din secții care au avut – ca de obicei – o responsabilitate mare de apăra voturile exprimate, datorie de care s-au achitat cu cinste. Mulțumim de asemenea tuturor colegilor noștri care au fost și sunt activi în slujba cetățenilor, prin acțiuni civice sau prin participarea la proiectele, inițiativele și acțiunile USR din ultima perioadă.

Le mulțumim de asemenea tuturor candidaților care au depus eforturi susținute pentru a contribui la acest rezultat. Le urăm succes celor 8 europarlamentari USR-PLUS: Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Ioan-Dragoș Tudorache, Nicolae Ștefănuță, Vlad Botoș și Ramona Strugariu.

Aceste rezultate ne fac cinste, dar ne și responsabilizează. Ne dorim să confirmăm încrederea oferită, să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și chiar să le depășim.

Rezultatul referendumului pentru Justiție nu lasă nicio urmă de îndoială și se traduce printr-un mesaj foarte clar, transmis de electorat într-o proporție covârșitoare: un mesaj puternic anti-corupție, anti-hoție, ce confirmă și întărește eforturile campaniei noastre “Fără Penali în funcții publice”.

Deși este vorba despre un referendum consultativ, rezultatele acestuia au efecte juridice și vor împiedica orice inițiativă legislativă a Parlamentului sau orice OUG care ar contrazice voința poporului, astfel că amnistia și grațierea pentru infracțiunile de corupție nu vor mai fi posibile prin nicio lege sau OUG. De asemenea, Guvernul nu va mai putea legifera prin OUG-uri pe tema justiției, ceea ce este o imensă ușurare în contextul toxicității și impredictibilității guvernelor ce s-au succedat în ultimii 3 ani de când PSD+ALDE+UDMR guvernează România.

Cetățenii județului Brașov au făcut din Alianța 2020 USR PLUS prima forță politică în județ si prima forță politică din municipiul Brașov, din Săcele, Ghimbav, Predeal, Sânpetru, Hărman și Cristian. De asemenea, remarcăm creșteri consistente de popularitate în toate celelalte comunități din județ. Implicit, USR Brașov continuă astfel procesul de consolidare în teritoriu, păstrând calitatea membrilor și organizațiilor locale pe care le dezvolta în această perioadă.

Urmează încă trei rânduri de alegeri, cu mize și mai mari pentru Brașov și România. Cu ajutorul cetățenilor, vom face tot posibilul să devenim prima forță politică din istoria post-decembristă care nu dezamăgește și care demonstrează că România are o șansă reală – poate unică, în contextul ultimilor 30 de ani de neîncetată tranziție – de a ieși din cercul vicios al hoției și corupției și de a se îndrepta spre normalitate, civilizație și respect față de cetățeni.

USR este partidul oamenilor decenți, cinstiți și competenți, care nu mai vor să fie conduși de hoți.

Îi invităm și pe această cale pe cetățenii care rezonează cu aceste valori să se alăture Uniunii Salvați România (usr.ro/inscriere) pentru a putea împlini împreună aceste obiective pe termen mediu, pentru a scăpa împreună de hoți, corupți și incompetenți de la guvernare, din Parlament și din administrațiile locale.”

Irineu Darău –  președinte USR Brașov