Manifestul Alianţei 2020 USR PLUS pentru Europa Viitorului

By 10/05/2019Articole, Harman
manifestul aliantei

Alianța 2020 USR PLUS a decis recent afilierea la o nouă familie europeană, alături de En Marche și, foarte probabil, ALDE Europa. Pe data de 8 mai, Dan Barna și Dacian Cioloș au prezentat la Sibiu Manifestul Alianței 2020 USR PLUS pentru Europa Viitorului, care arată viziunea USR și PLUS despre viitorul Uniunii Europene.

Prin acest manifest, Alianța lansează un apel către toate forțele pro-europene, pentru definirea unei viziuni comune despre Europa viitorului, definite astfel:

  • o singură Uniune de la est la vest, fără două viteze, care să reușească să integreze armonios țările central și est-europene în construcția europeană
  • o Uniune Europeană a tuturor cetățenilor săi, prin introducerea unor mecanisme de consultare a cetățenilor europeni, dar și prin promovarea identității europene și prin combaterea dezinformării și populismului
  • o Europă a inovării, competitivă la nivel global, prin investiții majore în domeniul IT și în special în infrastructura digitală și prin crearea unor huburi digitale de anvergură europeană în toate regiunile Europei
  • o Europă care își protejează cetățenii, prin întărirea apărării Uniunii Europene și prin consolidarea prezenței NATO pe teritoriul Europei

Manifestul poate fi consultat integral aici: www.usrplus.ro/manifest

Naomi Reniuţ-Ursoiu, candidata din Braşov a Alianței 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European:

Europa trebuie să devină un pol de dezvoltare, utilizând un avantaj competitiv, respectiv infrastructura digitală, iar aici cercetarea și inovarea, specifice spațiului European, joacă un rol important. În acest domeniu, în România, inclusiv în Brașov, există un potențial care poate fi îndreptat în această direcție. În acest sens, USR Brașov, prin deputatul Tudor Benga, a reușit să includă în strategia de dezvoltare teritorială transformarea Brașovului într-un hub regional care să atragă investiții, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare.

Un alt aspect pe care Alianța USR PLUS îl promovează este o Uniune Europeană mai apropiată de cetățeni, iar în acest sens aducem un amendament ce propune organizarea de referendumuri pe teme importante, la care să participle toți cetățenii Uniunii Europene.

Pe 26 mai, românii vor alege felul în care va arăta viitorul Europei și care va fi locul României în UE.
Alegerea va fi între două viziuni despre viitorul Uniunii Europene: una care vrea întărirea Uniunii, alături de care este și Alianța, și alta, care dorește slăbirea UE și întoarcerea ei în trecut, care în România este promovată de Liviu Dragnea și PSD.

Până la alegerile din 26 mai, noi vom fi tot timpul activi. Vom avea un eveniment la Timișoara pe 12 mai și unul pe 24 mai la București. Suntem zilnic pe stradă, stăm de vorba cu oamenii și încercăm să cultivăm acest spirit al Uniunii Europene, arătând că noi, USR și PLUS, suntem singurele partide cu adevărat proeuropene. Iar dacă românii își doresc ca România să meargă în continuare pe acest drum, atunci trebuie să înțeleagă că noi suntem singura opțiune de vot.” a încheiat Naomi Reniuţ-Ursoiu.

Leave a Reply