Jumătate de milion de români susțin Alianța 2020 USR PLUS

By 02/04/2019Articole, Harman
Conferinta

Alianţa 2020 USR PLUS a încheiat cu succes etapa strângerii semnăturilor necesare pentru a candida la alegerile pentru Parlamentul European: aproape 520.000 de români au semnat pentru a susține candidații Alianţei.

Semnăturile au fost depuse pe data de 26 martie la Biroul Electoral Central. În termen de cel mult 10 zile de la înregistrare, BEC trebuie să valideze listele de semnături și dosarele de candidaţi.

Și în județul Brașov, rezultatul este cu mult peste așteptări: peste 24.000 de semnături. Pentru acest rezultat, le mulțumim tuturor celor care au semnat, voluntarilor care au strâns semnături, celor care au donat, au fost prezenţi la evenimente sau au contribuit în orice fel la strângerea semnăturilor.

Nicolae Stoica, coordonator al campaniei în judeţul Braşov din partea PLUS: „La Brașov am reușit să strângem peste 24.000 de semnături, față de obiectivul stabilit, de 11.600 de semnături – un rezultat foarte bun, care ne face să fim foarte mulțumiți de colaborarea dintre cele două partide și foarte hotărâți să câștigăm alegerile la Brașov“.

Allen Coliban, senator USR Brașov și coordonator al campaniei în județul Brașov din partea USR: „A fost o desfășurare de forțe record: peste 360 de membri și voluntari care s-au implicat în strângerea semnăturilor în județul Brașov. În ceea ce privește numărul de semnături, dacă ne raportăm la alegerile parlamentare din 2016, atunci am strâns 17.000 de semnături, care s-au transformat în 28.000 de voturi. Acum avem 24.000 de semnături, deci cu 7.000 mai mult, ceea ce ne face să fim foarte optimiști în privința alegerilor care urmează“.

Pe toată perioada strângerii semnăturilor, candidații Alianței au fost în stradă, alături de voluntarii celor două partide, au stat de vorbă cu oamenii, au răspuns la întrebări, au explicat de ce este important pentru noi, românii, Parlamentul European și de ce este absolut necesar să ieșim la vot la alegerile care vor avea loc în 26 mai. Traseul pe care l-au parcurs candidații Alianței, împreună cu președinții celor două partide –  Dacian Cioloș și Dan Barna, a început în Moldova, la Iași, apoi a trecut prin alte cinci mari orașe ale țării (Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța, Cluj-Napoca) și s-a încheiat la Bruxelles.

În următoarele două luni de campanie pre-electorală și electorală, candidații și membrii Alianței 2020 USR PLUS rămân mobilizați și vor fi în continuare în stradă, în contact direct și în dialog cu oamenii, explicând ce își propune alianța să realizeze, prin candidații săi, în Parlamentul European.

Naomi Reniuţ-Ursoiu, candidat din partea USR Braşov pe lista Alianței 2020 USR PLUS: „Programul nostru se centrează pe câteva terme principale, cea mai importantă fiind creșterea bunăstării și a nivelului de trai. O altă prioritate a noastră va fi justiția și promovarea legislației anticorupție. De asemenea, ne vom concentra și pe probleme de politică externă, precum intrarea României în Spațiul Schengen și aderarea Moldovei la Uniunea Europeană“.

Tudor Ionuţ Oprea, coordonator regional PLUS: „Candidații și voluntarii Alianței vor continua să meargă prin țară, la fel ca până acum, dar nu numai în orașele mari, ci și în orașe mai mici, comune sau sate, pentru a interacţiona cu oamenii și pentru a le prezența oferta noastră. Îi îndemnăm pe cei care ne întâlnesc pe stradă să vină să ne cunoască, să stea de vorba cu noi, să ne pună întrebări, pentru a ne da ocazia să le spunem de ce avem convingerea că oferta noastră este cea mai bună pe care România a avut-o până acum“.

Irineu Darău, preşedinte al filialei judeţene USR Braşov: „Vreau, în primul rând, să le mulțumesc tuturor celor care au semnat pentru susținerea alianței, dar în special celor 24.000 din județul Brașov. Sunt absolut convins că vor ieși la vot pe 26 mai și că îi vor îndemna și pe alții să o facă. De asemenea, vreau să mulțumesc voluntarilor PLUS și USR, care își sacrifică timpul liber și viața personală și profesională pentru a ajuta la atingerea obiectivelor într-un timp foarte scurt.“

Alianța 2020 USR PLUS are o listă completă de 43 de candidați la alegerile europarlamentare, care este deschisă de Dacian Cioloş (PLUS), urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragoș Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Dragoș Tudorache (PLUS), Nicolae Ștefănuță (USR), Vlad Botoş (USR), Ramona Strugariu (PLUS), Vlad Gheorghe (USR), Alin Mituța (PLUS), Naomi Reniuţ-Ursoiu (USR), Valeriu Nicolae (PLUS).

Lista USR PLUS reunește oameni competenți și cinstiți, cu experiență în Parlamentul European și în alte instituțîi europene, care pot reprezenta România la Bruxelles în mod demn şi profesionist şi pot negocia în favoarea României. Prin contrast, lista PSD pentru alegerile europarlamentare demonstrează că Liviu Dragnea continuă să-i sfideze pe români, dar și pe partenerii europeni ai României, propunând candidați fie cu serioase probleme de integritate, fie care s-au afirmat prin atacuri la adresa statului de drept ori prin incompetență.

Lista completă a candidaților Alianței 2020 USR PLUS și prezentările acestora sunt disponibile pe site-ul www.usrplus.ro.