Joia trecută, CNAIR a suspendat licitația pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău.

By 19/05/2023Articole
andrei miftode licitatie cnair

Este a treia licitație pentru proiectarea preliminară a drumului de mare viteză dintre Transilvania și Moldova (A13). După doi ani pierduți cu firma de proiectare și o a doua licitație anulată din lipsă de oferte, acum CNAIR încă nu a răspuns și publicat în timp util răspunsurile către potențialii ofertanți.

Andrei Miftode, deputat USR Braşov: “Tărăgănarea licitațiilor pentru autostrăzile județului Brașov frânează dezvoltarea Brașovului și a întregii regiuni.

Pe 3 martie am cerut de la CNAIR calendarul etapelor de construcție a autostrăzii Brașov – Bacău, precum și explicații privind a doua anulare: cauzele păreau multe atunci, însă nu și termenul prea scurt de realizare (2 ani). Iată că, citat de presă, reprezentantul CNAIR invocă acum fix termenul prea scurt de timp.

Cu siguranță că nu vom vedea acest contract semnat în luna octombrie a acestui an, conform calendarului din martie, însă este nevoie ca CNAIR să le răspundă tuturor firmelor interesate și să deblocheze urgent proiectul.

Avem nevoie de aceste autostrăzi, fiind cele mai importante proiecte de infrastructură de transport ale județului Brașov din următorii ani.”

Leave a Reply