Instanţa a decis: STOP Goriţa!

By 20/12/2019Articole, Noutați
Gorita

Tribunalul Brașov a dispus joi, 19 decembrie, suspendarea celor trei Hotărâri de Consiliu Local prin care s-a aprobat investiția pentru proiectul Gorița.

Hotărârea, care nu este definitivă, ea putând fi atacată prin recurs de către Consiliul Local Brașov, în termen de 5 zile, vine în urma primei acțiuni în instanță formulate de USR Brașov, împreună cu Asociația România Civică și Asociația Brașovul Pedalează, prin care s-a solicitat suspendarea HCL-urilor. În paralel, USR Brașov a formulat o a doua acțiune în instanţă, prin care a solicitat anularea acelorași HCL-uri.

Suspendarea va rămâne în vigoare până la soluționarea cererii de anulare a proiectului.

Acest rezultat, deși nu înseamnă sfârșitul luptei împotriva drumului Goriţa, este totuși un pas important și un semnal puternic la adresa inițiatorilor și susținătorilor acestui proiect nociv pentru comunitatea brașoveană.

În același timp, petiția online lansată de USR Brașov împotriva proiectului Goriţa a strâns 13900 de semnături.

Victor Ilie, vicepreședinte al filiale locale USR Brașov și avocat:

Această victorie se datorează în primul rând colegului Allen Coliban, candidatul nostru la Primăria Brașov, care a reacționat prompt și a pornit toată această lupta alături de societatea civilă, colegilor Marian Spiridon și Ciprian Iftime, care au studiat sute de pagini de documentație tehnică și au formulat acțiunea, asociațiilor partenere România Civică și Brașovul Pedalează, care ne-au susținut și sunt părți în acest demers juridic, comunității de bicicliști, în special lui Robert Lazăr, Adei Ţucă și lui Maximilian Munteanu, care au mobilizat societatea civilă și au făcut cunoscute demersurile noastre, precum și celor aproape 14000 de semnatari ai petiției “Stop Gorita!”. Mulțumim tuturor! Împreună am dovedit că implicarea cetățenilor dă roade și că factorul politic poate și trebuie să lucreze în interesul comunității și împreună cu aceasta.”

Leave a Reply