Este timpul să schimbăm modul defectuos în care sunt administrate cele două parcuri industriale aflate în proprietatea Consiliului Județean Brașov

By 05/04/2023Articole
USR Brasov Carfil Industrial Parc SA și Metrom Industrial Parc SA

Consilierii județeni USR propun ca cele două societăți – Carfil Industrial Parc SA și Metrom Industrial Parc SA – să aibă o singură echipă de conducere în loc de două, pe modelul de la Cluj sau de la Oradea. În felul acesta, s-ar face o economie anuală de peste 900.000 lei, cât bugetul estimat de investiții al Metrom și de 3 ori bugetul estimat de investiții al Carfil pe anul 2023.

Cele două societăți sunt administrate, în prezent, de două echipe de conducere (în total 16 angajați), în condițiile în care deserevesc un număr de aproximativ 100 de societăți chiriașe cu aproximativ 700 locuri de muncă.

În schimb, Primăria Oradea deține 6 parcuri industriale însemnând 117 societăți chiriașe și 9.748 locuri de muncă, totul sub o singură echipă de conducere. Iar Consiliul Judeţean Cluj deține 3 parcuri industriale, plus unul în construcție, însemnând 133 de societăți chiriașe și 13.210 locuri de muncă, cu o singură echipă de conducere.

Ovidiu Paraschivescu și Emanuel Dobrinoiu, consilieri USR în Consiliul Județean Brașov, au solicitat demararea unei analize asupra oportunității și legalității unificării conducerii celor două parcuri industriale.
Sumele astfel economisite ar putea fi investite în modernizarea clădirilor ce aparțin celor două societăți, unele dintre acestea aflându-se într-o stare avansată de degradare.

#USRînConsiliulJudeţean

Leave a Reply