Deputatul USR Braşov Victor Ilie, de profesie avocat, a depus în Parlament un proiect de lege prin care inspectorii fiscali ar urma să răspundă personal pentru abuzurile comise.

By 29/03/2023Articole
Deputatul USR Braşov Victor Ilie proiect de lege prin care inspectorii fiscali ar urma să răspundă personal pentru abuzurile comise

Victor Ilie: “Fiscul în România și-a tot crescut puterile în ultimii ani. Ca orice organism cu putere în creștere, există și tendințe de abuzuri. Le-am văzut cu ochii mei în practică, fiind de meserie avocat. Clienți ai mei au fost hărțuiți ani de zile cu procese, sechestre și executări silite fără probe concrete, iar anumite evidențe care contestau inspectorii fiscali au fost ignorate. Unul dintre procesele mele a durat 7 ani doar ca să oblig ANAF să îmi soluționeze contestația fiscală.

Contribuabilii suportă de prea mult timp consecințele proceselor lungi în instanţă, repercusiunile financiare și inegalitățile create de instituție și reprezentații ei.”

În acest context, proiectul deputatului USR Braşov ținteṣte să responsabilizeze, prin consecințe legale, inspectorii fiscali și pe cei care se află în spatele actelor fiscale, să elimine protejarea acestora după paravanul instituției, protejând, în schimb, contribuabilul.

#USRînParlament