Eveniment: Implicarea civică – Urmăreşte banii!

Cum putem combate risipa banilor publici ?

Evenimentul are loc vineri, 30 martie, ora 18.30, la sediul USR Braşov din Bd. 15 Noiembrie Nr. 1, Ap. 9-10, interfon 04.

Cum pot influența cetățenii reforma sectorului public? Cum putem noi crește responsabilitatea şi transparența în instituțiile statului? Cum ne putem implica în combaterea risipei banilor publici și în alocarea acestora către nevoile reale ale comunității?

Vineri, 30 martie, de la ora 18.30, dezbatem și găsim posibile răspunsuri împreună cu Elena Calistru și Tudor Benga, care vor fi prezenți la dezbaterea organizată de USR Brașov, la sediul din 15 Noiembrie nr. 1, etaj 1, ap. 9-10, (interfon 04).

Elena Calistru este unul dintre cei “100 de oameni pentru România de mâine” desemnați de publicația Decât o Revistă și președinte al ONG-ului Funky Citizens. Organizația a reușit să construiască mai multe instrumente online de advocacy bazate pe cercetare și pe date verificate riguros, care să ajute cetățenii să se implice în inițiative de responsabilizare a guvernării. Acest ONG a primit unul din premiile OGP Awards 2014, fiind preluat ca un exemplu de bună practică și pe site-ul Comisiei Europene.

În timp ce Elena Calistru analizează un buget din perspectiva activistului civic, ce încearcă să clarifice cheltuirea banilor public și să descopere indicii de corupție, Tudor Benga are rolul de a contribui, prin modelarea legislației, ca furtul din bani publici să nu mai aibă loc. În calitate de deputat USR, acesta urmărește crearea unor mecanisme de combatere a corupției plecînd tocmai de la practicile și problemele descoperite de activiști precum Elena.

Așadar, vă propunem să învățăm de la cei doi cum ne putem implica în stoparea risipei din bani publici și în cheltuirea responsabilă și eficientă a acestora.

Mai multe detalii pe pagina de FB a evenimentului:
https://www.facebook.com/events/1906113846365291/

Leave a Reply