Carențele sistemului de învățământ sunt bine-cunoscute, iar USR a anticipat problemele sociale generate de ele şi a propus soluții.

By 30/05/2023Articole
Irineu Darau greva profesorilor

În curând, se împlinește un an de când Irineu Darău şi Andrei Miftode, alături de alți parlamentari din grupul USR pentru Educație, au depus un proiect de lege care prevedea creșterea salariilor pentru cadrele didactice.

Irineu Darău, senator USR Braşov: “Greva profesorilor este legitimă. În loc să accepte greşelile pe care le-a făcut, Guvernul încearcă să întoarcă părinţii şi elevii împotriva cadrelor didactice, să cumpere timp cu tichete antisărăcie sau să dea, pur şi simplu, vina pe alții pentru că ei nu pot mări salariile.

Cadrele didactice sunt dispuse să facă sacrificii şi să ofere, dar trebuie să şi primească pe măsura efortului depus. E o datorie personală, a fiecăruia dintre cei cărora o educatoare, un învăţător sau un profesor i-a ghidat drumul în viaţă, dar şi o datorie a noastră, colectivă să susţinem cadrele didactice în demersul lor şi să rămânem uniţi, toţi pentru educaţie.”

#USRînParlament #USRpentruEducaţie

Leave a Reply