Candidații Alianței 2020 USR PLUS se află în turneu.
Drumul spre victorie trece prin Brașov

By 04/03/2019Articole
Candidații Alianței 2020 USR PLUS 1

Duminică, 3 martie, o parte dintre candidații Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare s-au aflat la Brașov, pentru a se întâlni cu presa locală și cu brașovenii.

Evenimentul, denumit sugestiv “Drumul spre victorie trece prin Brașov”, face parte dintr-o serie de 7 evenimente organizate în 6 orașe mari ale României (Iași, Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța, Cluj-Napoca) și la Bruxelles. Scopul acestui turneu este ca cetățenii să îi poată întâlni personal pe candidații Alianței 2020 USR PLUS, iar candidații să afle în direct de la cetățeni care sunt așteptările lor.

La evenimentul de la Brașov au participat președinții celor două partide, Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS), acesta fiind și primul candidat de pe lista comună a Alianței. Au mai fost prezenți candidații Cristian Ghinea, Alin Mituța, Clotilde Armand, Oana Țoiu, Naomi Reniuţ-Ursoiu, Liviu Iolu, Vlad Botoș, Teodora Stoian, Cătălina Sofron, Vlad Gheorghe, precum și unul dintre cei doi coordonatori ai campaniei electorale, Vlad Voiculescu.

Programul evenimentului de la Brașov a început cu o conferință de presă, organizată la sediul USR Brașov. După conferință, candidații și ceilalți reprezentanți ai Alianței au ieșit în Piața Sfatului, pentru a strânge semnături și pentru a sta de vorbă cu cetățenii.

A urmat un “townhall meeting”, găzduit de Sala Patria, la care au participat peste 600 de cetățeni. Timp de 2 ore și jumătate, candidații și liderii Alianței s-au prezentat, au răspuns la întrebările venite din public, au explicat de ce sunt importante pentru România alegerile europarlamentare și au vorbit despre obiectivele și proiectele viitorilor europarlamentari ai Alianței.

Unul dintre angajamentele Alianței 2020 USR PLUS privind activitatea în cadrul Parlamentului European este acela că vom avea europarlamentari de care să fim mândri, care nu vor mai face România de râs în Europa și care vor reprezenta cu demnitate și profesionalism nu doar România, dar și pe românii care au plecat și muncesc în alte țări membre ale Uniunii Europene.

Un alt angajament este acela că fiecare europarlamentar al Alianței va deschide cel puțin două birouri de reprezentare în afara Bucureștiului, în diverse regiuni din România, și va petrece cât mai mult timp în circumscripție, pentru a aduce Uniunea Europeană în România și pentru a reprezenta cât mai bine la nivel european interesele și așteptările românilor.

Alianța 2020 USR PLUS va avea reprezentanți în comisiile care vor decide bugetul Uniunii Europene pe următorii 7 ani. Ei se vor asigura că fondurile alocate României vor rămâne cel puțin la același nivel, în condițiile scăderii bugetului european în urma plecării Marii Britanii, și că acești bani vor fi alocați conform nevoilor României privind dezvoltarea regională, politica de coeziune, agricultura și dezvoltarea rurală, educația, infrastructura.

Dacian Cioloș, liderul PLUS şi primul candidat de pe lista Alianței 2020 USR PLUS:

Prezența noastră la Brașov este simbolică. Brașovul este un oraș cu tradiție revoluționară, anticomunistă, care înțelege valorile pe care noi le promovăm prin Alianța 2020 USR PLUS.

Vrem să prezentăm brașovenilor lista Alianței, care este cea mai bună listă pe care România a avut-o de când este membră UE. Candidații noștri sunt competenți, cunosc foarte bine realitățile din România, știu cum funcționează Uniunea Europeană și vor fi în măsură să reprezinte foarte bine acolo interesele României.

Dan Barna, președintele Uniunii Salvați România:

Brașovul a fost primul județ care a depășit pragul de 20.000 de semnături pentru inițiativa Fără penali în funcții publice. Asta dovedește că aici se află unul dintre cele mai puternice motoare de spirit civic ale României. Acum avem o nouă provocare: ne-am propus să strângem 300.000 de semnături la nivel național și contăm pe sprijinul și implicarea locuitorilor din Brașov în acest demers.

Avem cea mai competentă, credibilă și profesionistă listă de candidați pentru Parlamentul European pe care a avut-o România vreodată. Mai mult decât atât, alegerile din 26 mai sunt un recensământ pentru normalitate într-o țară care vrea să rămână europeană. Aceste alegeri reprezintă momentul în care putem, prin vot democratic, să transmitem acestei majorități care conduce acum România că așa nu se mai poate și în care putem face primul pas spre perspectiva unei guvernări profesioniste, începând cu 2020.”

Atât conferința de presă, cât și evenimentul de la Sala Patria pot fi urmărite pe pagina de FB a Alianței 2020 USR PLUS: facebook.com/alianta2020usrplus

Reamintim că, pe data de 26 mai 2019, vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European, iar Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertăţii Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) candidează împreună la aceste alegeri, sub forma Alianței 2020 USR PLUS. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de ce puțin 200.000 de semnături până la dată de 27 martie.

La Brașov, se poate semna la oricare dintre corturile de campanie, amplasate în următoarele puncte: Modarom, Livada Poștei (Rectorat), Piața Dacia (colț cu B-dul Victoriei), Piața Astra (lângă Carrefour).