Pe 26 mai, Braşovul a ales valorile europene şi independenţa justiţiei

By 28/05/2019Articole
alegeri europarlamentare

Alianța 2020 USR PLUS a câștigat la Brașov alegerile pentru Parlamentul European, situându-se pe primul loc atât în județ, cât și în municipiu. Rezultatul din Braşov situează judeţul pe locul 5 la nivel naţional, după Diaspora (44%), Bucureşti (40.6%), Timiş (32.4%) şi Cluj (32.34%).

alegeriConform cifrelor oficiale publicate de Biroul Electoral Central, în Braşov s-au obţinut următoarele rezultate:

  • Municipul Brașov: 37,66% USR-PLUS, 21.93% PNL, 14,8% PSD
  • Județul Brașov: 30,18% USR-PLUS, 28,69% PNL, 15,77% PSD

Alianța 2020 USR PLUS a ieșit pe primul loc și în alte localităţi din județ: Sânpetru 46%, Hărman 34%, Cristian 33%, Ghimbav 33%, Săcele 25%, Predeal 27%.

Prin rezultatele de la alegerile europarlamentare, precum şi prin cele de la referendumul pentru justiţie, Brașovul își dovedește încă o dată susținerea față de valorile europene, independența justiției şi lupta anti-corupție.

Mobilizarea la vot a fost una deosebit de bună: 54,28% la nivel de județ, Brașovul fiind pe locul 5 după județele Ilfov, Cluj, Giurgiu și Sibiu, în privinţa prezenţei la vot.

Din păcate, Primăria Braşov s-a dovedit incapabilă sau lipsită de interes în a asigura cetățenilor condițiile necesare pentru exercitarea dreptului la vot, un drept fundamental, garantat de Constituția României. Astfel, în multe secții de votare, oamenii au fost nevoiți să stea și câte două ore la coadă pentru a putea vota, existând și persoane care au renunțat, din cauza timpului prea mare de așteptare.

Alianța 2020 USR PLUS a transmis către Primăria Brașov, în ziua votului, o solicitare oficială de suplimentare urgentă a cabinelor de vot, solicitare rămasă, din păcate, fără răspuns și fără urmări.

Alianța 2020 USR PLUS a avut delegaţi în absolut toate cele 454 de secții de votare, atât dintre membrii celor două organizații, cât și din rândul simpatizanţilor, cetățenii arătându-și interesul pentru apărarea corectitudinii întregului proces de votare, astfel încât rezultatele finale să oglindească, în mod real, voința cetățenilor. Delegaţii au stat în secțiile de votare până la ore foarte târzii, pentru a se asigura că voturile sunt numărate corect și că legea este respectată. Ei au transmis pe tot parcursul zilei atât neregulile din secțiile de votare, cât și situația prezenței la vot, iar la final, rezultatul consemnat în procesele verbale.

Din păcate, mii de români din străinătate au rămas la ora 21:00 în afara secțiilor de vot, deși au stat la coadă ore întregi, în ţări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Luxemburg, Suedia, etc. Umilința pe care au suportat-o românii din diaspora nu trebuie să se mai repete niciodată. Pe ordinea de zi a Parlamentului se află deja proiectele pentru votul prin corespondență și votul electronic care trebuie sa primească susținerea politica necesara adoptării lor. Alianța 2020 USR PLUS își ia angajamentul în fața românilor din diaspora să lupte pentru ca, la următoarele alegeri, toți românii să poată vota fără să stea la coadă.

Allen Coliban, coordonator campanie din partea USR Brașov:

A fost o campanie epuizantă, din care ultimele 22 de ore le-am petrecut la sediu. O campanie curată, marcată de hărnicie și de implicare. În Brașov, am avut un candidat inepuizabil, o echipă de voluntari cu care aș merge până la capătul Pământului și un plan bine executat. Peste 30% dintre Brașoveni cred în Alianța 2020. 82000 de voturi înseamnă cu 52000 mai multe voturi față de 2016. Aceștia sunt oameni cu care, până azi, ne-am întâlnit insuficient și cu care am vorbit prea puțin despre ce vrem și ce putem face împreună. A venit momentul să schimbăm acest lucru!”

Nicolae Stoica, coordonator campanie din partea PLUS Brașov:

Aș vrea să mulțumesc unei echipe fantastice de peste 500 de oameni care au contribuit la obținerea acestui rezultat: de la cei care au strâns semnături, au împărțit pliante, au lipit afișe, până la delegaţii în secțiile de votare, care au avut grijă ca întregul proces de vot să se desfășoare corect, cei care au distribuit pachetele cu mâncare în toate cele 454 de secții și echipa care a asigurat, de la sediul USR Brașov, coordonarea și suportul pe parcursul întregii zile de duminică.”

George Căţean, membru în Consiliul Naţional PLUS şi coordonator Regiunea Centru:

Faptul că Alianța 2020 USR PLUS a câștigat în județul Brașov arată că noi îi reprezentăm atât pe cetățenii din mediul urban, cât și pe cei din mediul rural. Mai departe, ne vom concentra pe proiectele pe care ni le-am propus, iar în 2020 vom putea produce cu adevărat o schimbare în România.

Naomi Reniuţ-Ursoiu, candidat Alianța 2020 USR PLUS:

Brașovenii au arătat că vor o Românie europeană și consider că Alianța USR PLUS reprezintă acea clasa politică altfel, care poate schimba cu adevărat starea actuală a României.

Marius Stoianovici, coordonator comunicare din partea PLUS Brașov:

Mulțumesc braşoveanule care ai votat, mulțumesc Omule PLUS pentru tot ce ai făcut, mulțumesc Omule USR pentru tot ce ai făcut și le mulțumesc tuturor celor care s-au regăsit în noi și  și-au recăpătat speranța. Îi așteptăm pe oricare dintre ei să ni se alăture. Am arătat că se poate! E doar începutul!

Tudor Benga, deputat USR Brașov:

Accesul la vot al Diasporei este o bătaie de joc! Singurul mod în care problema poate fi rezolvată complet este vot funcțional prin corespondență. Proiectul de lege există și este pe final de circuit la Camera Deputaților și ar putea fi adoptat și săptămâna viitoare dacă ar există voința politică pentru asta. Mai devreme sau mai târziu Diaspora va primi accesul la vot care i se cuvine!

Andreea Szabo, membru în Consiliul Naţional PLUS şi coordonator Regiunea Centru:

Alianța USR PLUS are un puternic nucleu de membri ai comunității maghiare. Lor vreau să le mulțumesc, în primul rând, pentru extraordinara mobilizare din această campanie! De asemenea, mulțumesc întregii comunități maghiare pentru voturi și pentru încrederea acordată Alianței!

Mesajul nostru către toți maghiarii din România este să se alăture fără teamă proiectului nostru comun – Alianța 2020 USR PLUS! Îi asigur că nu vom juca niciodată cartea naționalistă, că valorile care ne leagă sunt demnitatea și solidaritatea și că vom respinge ferm manipulările bazate pe naționalism, ură și teamă.”

Ambrozie Irineu Darău, președinte USR Brașov:

Mulțumim din suflet tuturor brașovenilor! Oamenii nu mai vor corupție, ci vor schimbare în bine și speranțe concrete pentru o viață mai bună. După 30 de ani de dezamăgiri și rămâneri în urmă, este momentul să pornim – toți românii împreună – la reconstrucția țării noastre, în care ne dorim să putem trăi fericiți și în bunăstare.

Le suntem recunoscători și delegaților care au apărat toate voturile exprimate. Sunt eroii noștri, unii dintre ei trebuind să reziste unor presiuni enorme și/sau până la 3-4 dimineața. Personal, le mulțumesc mulților mei colegi care au pus umărul în această campanie și în acțiunile dinaintea ei. Ca președinte al filialei județene USR Brașov, sunt mândru de ei și mai ales de faptul că avem o echipă curajoasă, asumată și super-performantă.”

Leave a Reply