Allen Coliban, primarul Braşovului: “Facem parc la IUS – Lubrifin – Lemexim!”

By 30/06/2023Articole
Allen Coliban facem parc la IUS

Braşovul merge spre #normalitate.

Allen Coliban, primarul Braşovului: “Facem parc la IUS – Lubrifin – Lemexim!”

Pe data de 28 iunie, a expirat fostul PUZ al platformei, aprobat în 2018, care prevedea construirea unei păduri de blocuri. Foarte multe apartamente și aproape deloc spațiu verde.

Actuala administraţie nu a prelungit acest PUZ.

În schimb, a făcut pași concreți pentru realizarea, pe locul fostei platforme IUS, a celui mai mare parc al Brașovului, cu o suprafață de peste 7 hectare.

parc ius Allen Colibanparc ius Allen Coliban

Iată, pe scurt, ce s-a făcut până acum și care este stadiul actual al proiectului:

>> A fost demarat studiul de fezabilitate, care este necesar pentru a justifica nevoia și oportunitatea înființării unui parc la IUS și care va fi recepționat în următoarea perioadă.

>> S-au purtat discuții cu proprietarii privați de la IUS pentru a găsi o soluție reciproc avantajoasă, care să permită înființarea unui parc de mari dimensiuni, dar și dezvoltări imobiliare mulțumitoare pentru proprietari.

În continuare, administraţia are în vedere două variante de abordare, ambele fezabile:
Să colaboreze cu proprietarii de terenuri, să elaboreze un nou PUZ împreună cu ei, prin care aceştia să cedeze suprafețe pentru construirea unui parc de mari dimensiuni în zonă;
Să meargă pe calea legală a exproprierii, pe baza studiului de fezabilitate care este în lucru şi care va fi gata în curand.

“Va fi un proiect de durată, va fi mult de muncă, dar ne-am asumat acest proiect şi mergem înainte, în interesul brașovenilor, cu viitorul parc de la IUS.” – a spus primarul Allen Coliban.

Pe lângă parcul de la IUS, administraţia mai are încă patru proiecte de amenajare a noi parcuri în Brașov, aflate în diferite faze:

  • zona Cetățuii, pe o suprafață de 7 ha – aflat în faza de obținere a avizelor pentru finalizarea studiului de fezabilitate
  • Bartolomeu, str. Lânii, pe o suprafață de 6 ha – aflat în faza de obținere a avizelor pentru finalizarea studiului de fezabilitate
  • Avantgarden Bartolomeu – a fost atribuit contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate
  • Tractorul, zona nouă – aflat în faza de pregătire a documentației pentru achiziția studiului de fezabilitate

Leave a Reply