Zoltan Szenner – pentru Consiliul Judeţean Braşov

48 de ani, inginer, antreprenor, alpinist și ecologist convins

FB https://www.facebook.com/zoltan.szenner/

 

Provin dintr-o familie mixtă, cu mama româncă și tatăl maghiar. Am absolvit facultatea la secția de Roboți industriali în cadrul Universității Transilvania din Brașov, iar imediat după terminarea facultății, am devenit antreprenor în domeniul instalațiilor în construcții. 

 

În cei 24 de ani de antreprenoriat, am învățat că trebuie să fii om de cuvânt, corect și să ai simțul răspunderii. Acestea sunt valorile pe baza cărora am reuşit să îmi promovez și să îmi mențin afacerea.

 

În domeniul meu de activitate, m-am lovit foarte des de lipsa de transparență a autorităților în cazul lucrărilor publice și de modul ineficient în care se cheltuie banul public. Prin urmare, m-am orientat către lucrările din sfera privată, preferând să am cât mai puține legături cu lucrările finanțate din bani publici.

 

Ordonanța 13 din februarie 2017 a fost evenimentul care a produs declicul, când mi-am dat seama că nu mai pot să stau deoparte, întrucât corupția generalizată a început să afecteze toate aspectele vieții noastre: administrația publică, sistemul de sănătate, învătământul și justiția. Am hotărât că trebuie să mă implic, pentru că este obligatoriu să facem o schimbare profundă, iar aceasta trebuie să înceapă cu modul în care se face politică.

 

În calitate de consilier județean, mi-am propus două direcții principale de acțiune: rețelele de apă și canalizare şi industria turismului.

 

Sănătatea publică este dependentă în mod direct de existența unui sistem de alimentare cu apă și a unei rețele de canalizare funcționale. Scurgerea necontrolată a apelor uzate netratate reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru sănătatea publică și pentru mediul înconjurător. Astăzi, la 13 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, suntem încă în situația în care nu avem sisteme de canalizare menajeră și stații de epurare în foarte multe comune din județul Brasov. În acest context, este esențială continuarea și chiar accelerarea investițiilor în extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare centralizate și în zonele mai puțin dezvoltate ale județului, iar acest lucru va fi una dintre prioritățile mele în calitate de consilier județean.

 

Industria turismului reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai valoroase axe de dezvoltare a unei comunități sau a unei regiuni. Cu toate acestea, județul Brașov, deși beneficiază de toate atributele necesare dezvoltării sustenabile a turismului, a rămas într-o paradigmă învechită. Lipsește viziunea, strategia pe termen mediu și lung, lipsesc direcții de acțiune stabilite clar și, mai ales, lipsește implicarea coerentă și transparentă a tuturor factorilor decizionali din județ. Este absolut necesară înființarea unei ORGANIZATII DE MANAGEMENT AL DESTINAȚIEI (OMD) la nivelul județului Brașov, care să funcționeze în regim de parteneriat public-privat, cu angajați profesioniști sau, după caz, cu contracte de consultanță externă.

Leave a Reply