La Brașov, USR și PLUS au sărbătorit Ziua Europei în Piața Sfatului

By 10/05/2019Articole, Harman
Ziua Europei

Pe data de 9 mai, am sărbătorit Ziua Europei. 9 mai 1950 a fost ziua în care 6 națiuni europene au decis că nu vor ca în Europa să mai existe posibilitatea izbucnirii unui alt război și au făcut primii pași spre visul Europei unite, prin Declarația Schuman. Prin această declarație, se propunea crearea primei instituții europene supranaționale – Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului, prima dintr-o serie de instituții care aveau să ducă la fomarea a ceea ce azi numim Uniunea Europeană.

În prezent, Ziua Europei este sărbătorită în 28 de țări membre și peste 500 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene.

Membrii USR Brașov și PLUS Brașov, parteneri în Alianța 2020 USR PLUS, au sărbătorit Ziua Europei în Piața Sfatului, unde, alături de alți brașoveni, și-au manifestat bucuria pentru faptul că România este parte a acestui spațiu și și-au reafirmat apropierea faţă de valorile europene: pacea, unitatea, libertatea, prosperitatea, demnitatea, egalitatea în drepturi, statul de drept.

Anul acesta, Ziua Europei este cu atât mai semnificativă, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc pe data de 26 mai. Alianța 2020 USR PLUS reprezintă singura opțiune cu adevărat pro-europeană, care va aduce Europa în România și care va reconecta România la valorile europene ale democrației și statului de drept. Alianța 2020 USR PLUS crede cu tărie că Uniunea Europeană este șansa istorică a României la prosperitate, normalitate și stabilitate. Vom lupta, alături de celelate forţe pro-europene, pentru a apăra Uniunea Europeană de curentele populiste și
naționaliste care încearcă să o slăbească şi să o discrediteze.

Ambrozie Irineu Darău, preşedinte al filialei județene USR Brașov:

Suntem, fără îndoială, europeni: ca identitate, ca istorie și din punct de vedere politic. Uniunea Europeană ne-a dat șansa să avem parte de 70 de ani de pace, rezultat foarte improbabil după cele două conflagrații mondiale. Haideți să prețuim toate aceste lucruri! Locul țării noastre este în UE, alături de celelalte state membre, această apartenență asigurându-ne o serie de libertăți și beneficii pe termen lung. La mulți ani, Europa! La mulți ani României în Uniunea Europeană!

Naomi Reniuţ-Ursoiu, candidată a Alianţei 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European:

Noi, românii, iubim Europa pentru că este un spațiu în care fericirea este palpabilă. Este un spațiu în care mulți români simt bucuria de a circula oriunde în cele 28 de țări membre ale UE, de a învăța, de a munci, de a fi liberi de prejudecăți, de a fi oricine și-ar propune să fie. În același timp, unii vor să ne izoleze, propovăduiesc frica și ura față de valorile europene și consideră că vor putea face și în România ceea ce s-a întamplat în Marea Britanie. Dar nu-i vom lăsa. Adevărul este că Alianța USR PLUS este singura opțiune pro-europeană și noi luptăm ca să rămânem europeni. Pe 26 mai vă
așteptăm la vot!

George Căţean, membru în Biroul Naţional PLUS şi Coordonator regional Braşov:

Sunt 12 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană şi, la fel ca în fiecare an, pe 9 mai am sărbătorit Ziua Europei. Anul acesta, odată cu Summitul UE de la Sibiu, am simțit cu toții că nu este vorba despre noi, cei din România și voi, cei din Europa, ci suntem împreună o Europă unită. Prin
manifestul lansat de Alianța 2020 USR PLUS cu 2 zile în urmă la Sibiu, arătăm preocuparea noastră pentru o singură Uniune de la Est la Vest, pentru o Uniune Europeană a tuturor cetățenilor săi, pentru o Europă a inovării, competitivă la nivel global, pentru o Europă care își protejează cetățenii. Pentru a transforma asta în realitate, trebuie ca în 26 mai să fim prezenți la vot, atât cei din țară, cât şi cei din diaspora. Uniunea Europeană este a noastră şi suntem datori să avem grijă de ea. La mulți ani (în)
Europa!

Leave a Reply