USR se extinde în județul Brașov cu trei noi filiale: Sânpetru, Zărnești şi Moieciu

By 26/09/2018Articole, Noutați
Crestere

USR Sânpetru, USR Zărnești și USR Moieciu sunt cele mai noi filiale USR din județul Brașov. În luna septembrie, biroul filialei județene USR Brașov a dispus înființarea filialelor, în urma solicitărilor primite de la cetățeni din cele două localități de a deveni membri USR. Mulți dintre aceștia au decis să se alăture USR în urma campaniei “Fără penali în funcții publice”.
Cele două filiale au organizat deja și alegeri interne, pentru a stabili componenţa structurilor de conducere, arbitraj și control.

La Sânpetru, a fost ales președinte al filialei Eugen Cucu, membru USR încă de la înființarea filialei din Brașov, de profesie economist. Pentru funcţia de vicepreşedinte al filialei au fost alese Diana Olivia Novac şi Mariana Luminiţa Craiu. Unii dintre membrii filialei lucrează în IT sau în sistemul bancar, alții sunt economiști, juriști, antreprenori și chiar pensionari, unii dintre ei sunt cetățeni români reîntorşi din străinătate. Comuna Sânpetru se află în primele 10 localități din județul Brașov în ceea ce privește rezultatul USR la alegerile parlamentare din 2016, cu un procent de 22%, adică mult peste media pe țară și chiar pe județ.

Eugen Cucu, președinte USR Sânpetru: “Îi îndemnăm pe toți locuitorii din Sânpetru care doresc o administrație modernă, eficientă și transparentă să vină alături de noi, pentru ca împreună să construim alternativa politică pentru alegerile locale din 2020.

Datele de contact ale filialei USR Sânpetru:

pagina de FB facebook.com/USRSanpetru
adresa de e-mail [email protected]

La Zărnești, președintele filialei este Nicolae Adrian Tipeiu, de profesie matematician. Vicepreşedinţii filialei sunt Florin Voicu și Eugen Crasan. Printre membri sunt muncitori, economiști, ingineri, antreprenori, pensionari și chiar un inventator. Toți sunt oameni activi în comunitate și care-și doresc o schimbare în politica și administrarea orașului lor.

Nicolae Adrian Tipeiu, președinte USR Zărnești: “Suntem mulți nemulțumiți de cum merg lucrurile, așa că am decis că trebuie să ne implicăm, pentru a arăta că se poate face politică și altfel, în mod transparent și corect. Este atât de mult de lucru, încât nu o persoană, ci o generație întreagă va trebui să muncească pentru ca nepoții noștri să aleagă să rămână în țară și pentru ca cetățenii să aibă din nou încredere în instituțiile statului. Sperăm ca toți cetățenii din Zărnești care vor o schimbare a modului în care este administrat orașul să ni se alăture și să se implice în rezolvarea problemelor comunității.”

Datele de contact ale filialei USR Zărnești:

pagina de FB facebook.com/USRZarnesti
adresa de e-mail [email protected]

La filiala USR Moieciu, preşedinte este George Florin Gârbacea, absolvent de Geologie şi Geofizică, iar în prezent cercetător ştiinţific şi profesor de geofizică la Universitatea din Bucureşti. Vicepreşedinţi au fost aleşi Michael Orleanu, geofizician şi preşedinte al centrului de Ecologie Montană, şi Denisa Moşoiu, studentă în ultimul an la facultatea de Drept. Ceilalţi membri ai filialei au profesii diverse precum economist, antreprenor, manager în turism, psiho-sociolog, ghid turistic şi altele.

George Florin Gârbacea, preşedinte USR Moieciu: “România, din punctul meu de vedere, se află la un punct de răscruce și are de ales, în principiu, între modelul vestic și cel estic, cel din urmă fiind mai des întâlnit în modul de funcționare a statului român. Cei care ne-am strâns și am format USR Moieciu milităm și încercăm să punem o cărămidă în procesul de schimbare a designului statului român, astfel încât să nu mai fie bazat pe principii de clan, ci structurat meritocratic, în interesul cetățeanului.

Datele de contact ale filialei USR Moieciu:

pagina de FB facebook.com/USRMoieciu
adresa de e-mail [email protected].
În prezent, în județul Brașov există 8 filiale USR, în municipiile Brașov, Făgăraș, Codlea, Săcele, în oraşele Râșnov și Zărnești şi în comunele Sânpetru şi Moieciu. Cei doi parlamentari USR din judeţul Braşov, deputatul Tudor Benga şi senatorul Allen Coliban, au deschis cabinete în municipiile Braşov şi Făgăras, dar şi în municipiul Sf. Gheorghe.
Toți cetățenii din județul Brașov care doresc să devină membri USR pot completa formularul de înscriere de pe site-ul usr.ro: https://www.usr.ro/inscriere/.
De asemenea, brașovenii ne pot scrie pe adresa de e-mail [email protected], ne pot lăsa un mesaj pe site-ul filialei, la secțiunea Contact: https://brasov.usr.ro/contact, sau pe pagina de FB https://www.facebook.com/USRBrasov/.

Leave a Reply