USR Râșnov a inaugurat primul său sediu și primele două cabinete parlamentare din oraș

By 07/03/2019Articole, Râșnov
Sediu Rasnov

Sâmbătă, 2 martie, membrii USR Râșnov au organizat un eveniment de inaugurare a noului sediu al filialei, precum și a cabinetelor proaspăt înființate ale celor doi parlamentari USR Brașov.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți membrii filialei locale USR Râșnov, cei doi parlamentari USR Brașov, deputatul Tudor Benga și senatorul Allen Coliban, candidata din partea USR Brașov pe lista Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare, Naomi Reniuţ-Ursoiu, precum și membriii echipei PLUS Râșnov.

Adresa sediului filialei USR Râșnov și a celor două cabinete parlamentare este: Cvartal I.S.R., bloc 5, parter (vis-a-vis de CEC). Chiria pentru acest spațiu va fi suportată de către membrii filialei USR Râșnov și de către cei doi parlamentari.

Sediul va servi pentru organizarea de întâlniri deschise cu cetățenii, întâlniri ce vor fi anunțate în presă și pe pagina de FB a filialei:FB.com/USRRasnov. În plus, sediul va fi deschis pentru public în fiecare miercuri, între orele 17:00-18:00, când reprezentanții filialei vor fi la dispoziția celor care doresc să îi cunoască, să le pună întrebări, să le supună atenţiei probleme din comunitate sau să devină membri USR. De asemenea, cetățenii au la dispoziție următoarele date de contact: telefon 0755 922 647, email [email protected].

Cei doi parlamentari USR Braşov vor fi prezenţi periodic în Râşnov, atât pentru întâlniri deschise, cât şi pentru audienţe, pentru acestea fiind necesară programarea în prealabil la numărul de telefon 0755 922 647 sau prin email: [email protected], [email protected].

Încă de la înființarea filialei, în septembrie 2017, cei doi parlamentari USR Brașov și-au luat angajamentul că vor înființa cabinete parlamentare în Râșnov, pentru a se putea consulta cu cetățenii și pentru a răspunde cât mai bine nevoilor acestora. Până în acest moment, niciunul dintre vechii parlamentari de Brașov de la celelalte partide nu a considerat oportună deschiderea unui cabinet pentru râşnoveni.

Allen Coliban, senator USR Braşov:

Mă bucur să deschid al treilea cabinet parlamentar din județ la Râșnov. Alături de colegii din USR, ne-am propus să aducem politica aproape de cetățeni și de doi ani asta facem, expunând neregulile guvernanților și fiind permanent în contact direct cu oamenii.

USR Râșnov este o filiala activă, având acțiuni vizibile în plan local, al căror scop este schimbarea în bine a orașului. Este important să înțelegem cu toții că schimbarea vine de la fiecare dintre noi, prin ceea ce facem în comunitate, iar pentru asta este nevoie de implicare din partea fiecăruia. Veniți alături de noi!”

Tudor Benga, deputat USR Braşov:

În ultimii doi ani, USR s-a dovedit o prezență solidă în lupta împotriva asaltului pesedist asupra democrației și statului de drept și este important să consolidăm și prezența instituțională, astfel încât toți cetățenii să știe unde ne pot găsi. Vrem să construim o relație cât mai directă și interactivă cu cetățenii din Râșnov, de aceea vom avea aici o prezență constantă și vom organiza cât mai multe întâlniri deschise.

Comunitatea din Râșnov are o puternică tradiție de implicare civică, iar noi sperăm să construim si o tradiție de implicare politică, pentru că politica se face din om în om, prin organizații curate, transparente, care să împingă România înainte.

Naomi Reniuţ-Ursoiu, candidata USR Braşov pe lista Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare:

Alegerile europarlamentare sunt, pentru noi, o nouă ocazie de a ne conecta cu cetățenii, dar și de a trezi în ei conștiința europeană. România se află într-o criză politică, creată de guvern și majoritatea parlamentară, însă pe 26 mai putem arăta că noi, românii, suntem atașați de valorile europene și că vrem să punem România pe direcția cea bună. Iar pentru asta, e nevoie ca fiecare dintre noi să ajute la strângerea semnăturilor și să vorbească cu cei din jur, pentru a-i convinge să meargă la vot.

Horia Motrescu, președinte USR Râșnov:

Momentan, suntem 21 de membri dornici să aducem o schimbare în orașul nostru. Credem că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și de aceea am încurajat implicarea tuturor cetățenilor în acțiuni civice. Nu este suficientă lamentarea în mediul online și speranța că lucrurile vor fi rezolvate de alţii în locul nostru, al celor care observăm și acceptăm tacit fapte reprobabile.

USR promovează transparența decizională și implicarea cetățenilor în administrarea orașului. De aceea, încurajăm cetățenii să între în dialog direct cu administrația și să își facă auzită vocea, dar mai ales îi invităm să ni se alăture. Împreună vom avea o voce mai puternică și vom obține schimbările pe care ni le dorim în plan local, aducându-ne astfel contribuția la dezvoltarea orașului.”

Deși Râşnovul este promovat ca fiind un oraș de succes, aici investindu-se mult în ultimii 10 ani, sunt multe aspecte ignorate, care produc disconfort în  rândul râşnovenilor. USR Râșnov își propune ca, împreună cu cetățenii, să găsească soluții pentru aceste probleme și să facă din Râșnov un oraș demn de secolul XXI.

Reprezentanții filialei USR Râșnov au propus deja autorităților și primarului Liviu Butnariu un set de măsuri pe termen scurt, care au drept scop modernizarea și curățarea orașului, îmbunătățirea condițiilor de trafic și protejarea pietonilor, creșterea siguranței cetățenilor și, nu în ultimul rând, creșterea gradului de transparență a administrației locale și de consultare a cetăţenilor în procesul de administrare a orașului. Rămâne de văzut în ce măsură aceste propuneri vor fi aduse în discuție în Consiliul Local și apoi implementate.

Detalii aici: USR Râşnov propune 14 măsuri concrete pentru un oraş mai civilizat

De asemenea, membrii USR Râșnov organizează periodic acțiuni prin care vin în întâmpinarea unor nevoi din comunitatea locală, acțiuni în care este nevoie de implicarea cât mai multor cetățeni. Încă din 2017, filiala USR Râșnov luptă pentru combaterea abandonului școlar, prin acțiuni concrete adresate mai ales familiilor din zonele defavorizate, unde rata abandonului este foarte ridicată. Alte demersuri inițiate de membrii USR Râșnov sunt donarea periodică de sânge, la Centrul de transfuzie sanguină sau la spitalul Sf. Constantin din Braşov, şi acţiuni de ecologizare pe râul Ghimbăşel.

USR Râșnov va continua să vină cu propuneri pentru rezolvarea problemelor orașului și să solicite administrației locale aplicarea acestora. Împreună cu ce doi parlamentari USR Brașov, filiala USR Râșnov va organiza în perioada următoare, la noul sediu, câteva dezbateri publice pe teme locale importante precum problema insuficienţei locurilor de parcare şi problema deşeurilor din pârâul Ghimbăşel.

Îi îndemnăm pe toți cetățenii care sunt intersaţi de dezvoltarea și de administrarea eficientă a orașului Râşnov să se alăture filialei noastre: usr.ro/inscriere.

Leave a Reply