USR Brasov îşi desemnează candidaţii pentru alegerile din 2020

By 13/09/2019Articole
Dezbatere Aro

Marți, 10 septembrie, la ora 23.59, s-a încheiat prima etapă a procesului de desemnare a candidaților USR Brașov pentru alegerile locale din 2020: înscrierea în cursa internă (primaries).

După modelul folosit la alegerile europarlamentare, membrii USR Brașov își vor desemna candidații la Primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean prin vot democratic, în urma unei campanii interne. 

Astfel, în cursa internă pentru Consiliul Local, s-au înscris 24 de candidați, iar pentru funcția de primar, vor concura Allen Coliban și Claudiu Dumitriu. Pentru Consiliul Județean, au intrat în cursă 30 de candidați, iar pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean, s-au înscris George Boroda, Codruț Bucur, Paul Ciocan și Naomi Reniuţ-Ursoiu.

Cea de-a doua etapă a acestui proces – campania internă, a debutat joi, 12 septembrie, cu o dezbatere a candidaților pentru Consiliul Local și Primărie. Deși este vorba de un proces intern, evenimentul a fost deschis publicului și s-a bucurat de un interes ridicat din partea brașovenilor, numărul participanților depășind capacitatea sălii. Cei aproximativ 80 de participanți la eveniment au putut urmări prezentările candidaților, i-au cunoscut personal și le-au putut adresa întrebări legate de proiectele acestora pentru administrația locală.

Competiția internă se va desfășura pe toată durata lunii septembrie, urmând ca, în data de 27 septembrie, să aibă loc o nouă dezbatere, de asemenea deschisă publicului. Detaliile cu privire la ora și locul de desfășurare vor fi comunicate ulterior. 

La finalul campaniei interne, lista finală de candidați și ordinea acestora vor fi stabilite în mod democratic, prin votul liber și secret al tuturor membrilor. Astfel, în data de 28 septembrie, în cadrul Conferinței Județene, se va stabili candidatul pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean și lista de candidați pentru CJ, iar în data de 5 octombrie, în cadrul Adunării Generale a filialei municipale, se va stabili candidatul USR pentru funcția de Primar al Braşovului, precum și lista pentru Consiliul Local Braşov. 

Ulterior, pe baza protocoalelor încheiate la nivel național (politic și electoral), precum și pe baza discuțiilor la nivel local, va fi stabilită lista comună a candidaților Alianței USR PLUS pentru alegerile locale din 2020.

USR Brașov îi invită pe cetățenii care înțeleg și susțin valori precum onestitatea, competența, moralitatea, responsabilitatea sau eficienţa, să se alăture USR PLUS și luptei pentru schimbarea clasei politice din România.

Leave a Reply