USR cere demisia conducerii CSM Corona Braşov

By 09/12/2019Articole, Noutați
CORONA BV

USR Brașov cere demisia întregii conduceri a clubului Corona Brașov și demararea de urgență a unei anchete amănunțite, inclusiv asupra activității financiare a clubului.

În acest moment, toate jucătoarele de handbal de la Corona Brașov sunt suspendate provizoriu, iar clubul de handbal Corona este descalificat din Liga Națională și din competițiile europene. Dacă jucătoarele de la Brașov ar fi jucat la Campionatul Mondial din Japonia, am fi riscat excluderea din competiții a singurei echipe naționale a României care a participat până acum la toate edițiile campionatelor mondiale.

Din păcate, noi informații apărute în presă arată că tratamentele interzise de normele anti-doping nu sunt practicate doar de către clubul de handbal, ci și în alte discipline. După cum arată jurnalistul Cătălin Tolontan, într-un articol publicat sâmbătă, 7 decembrie (https://bit.ly/2OZHjgI), există informații care arată că un număr de 19 jucători de hochei, dintre care doi minori, ar fi fost, și ei, supuși tratamentului cu laser intravenos, interzis de normele anti-doping, “într-un caz de corupție care atrage zeci de sportivi din mai multe sporturi, bani de la Consiliul Local și suspiciuni de mită”.

USR Brașov consideră că principalii vinovați de aceasta situație dezastruoasă, care aduce mari prejudicii sportului brașovean și românesc, sunt cei din conducerea clubului, nu doar medicii care au aplicat tratamentele interzise de normele anti-doping.

Aceasta situație arată, încă o dată, unde poate duce numirea unor persoane în funcții de conducere strict pe criterii politice, fără concursuri organizate transparent și fără criterii ținând de competență și integritate.

Sperăm că vinovații pentru rușinea și dezastrul de la Corona, care s-au jucat cu destinele unor tineri sportivi și au profitat de banii brașovenilor, să fie pedepsiți cum se cuvine.

Sursa foto: Andrei Paul, Daniel Maximilian Milata

Leave a Reply