USR Brașov sprijină educația în comunitățile defavorizate

By 19/04/2017Articole

În data de 14 aprilie, filiala locală a partidului a desfășurat o acțiune de sprijinire a educației în comunitatea romă din Prejmer, județul Brașov, după ce, cu aproximativ două săptămâni înainte, coordonatorul acțiunii luase legătura cu o persoană din cadrul comunității.

Ideea de la bun început a fost de a sprijini un număr de copii care merg la școală, pentru a-i încuraja și pentru a-i determina să continue să meargă la școală.

Persoana de legătură din comunitatea romă este o tânăra de 19 ani, care la rândul ei merge la școală, urmând să finalizeze liceul anul acesta și să-și dea examenul de bacalaureat. Pe ea am prezentat-o ca un exemplu membrilor comunității și am incurajat-o sa selecteze chiar ea un numar de 20 de copii din familiile mai defavorizate, pe care USR Brașov împreună cu câțiva simpatizanți i-a sponsorizat.

Așadar, pe 14 aprilie, un grup de membri și simpatizanți USR Brașov, au făcut deplasarea la Prejmer, unde pentru fiecare din cei 20 de copii am pregătit, în urma unei colecte, un ghiozdan, un set de rechizite, o pereche de încălțăminte, un tricou și un set de produse de igienă dentară și corporală. Și fiindcă acțiunea a fost chiar în preajma Paștelui, am pregătit și câteva bucurii dulci pentru cei mici. În afara acestor produse s-a mai reușit strângerea și unui număr considerabil de haine second-hand pentru copii si tineri.

În final, credem că mesajul nostru a fost transmis, acela că școala este importantă și că realizarea fiecăruia vine pe măsură ce crește nivelul de educație.

Le mulţumim celor care au participat la acest mic gest de solidaritate, pe care sperăm să îl întărim, prin programe mai complexe, în viitor.

Credit foto: Doru Buzea
Vezi albumul foto complet

Leave a Reply