USR Brașov cere demisia infractorului Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților!

By 22/06/2018Articole, Fara penali

În orice țară civilizată, este inacceptabil ca un infractor cu două condamnări penale, dintre care una definitivă, și cercetat în alte dosare, să rămână în una din cele mai importante funcții de conducere ale statului și să reprezinte cetățenii României.

Liviu Dragnea este condamnat penal, dincolo de orice îndoială. Faptul că prima condamnare a fost cu suspendare, iar cea de-a doua, cu executare, este în primă instanţă, nu înseamnă că este nevinovat, așa cum încearcă să ne convingă colegii săi de partid, pentru a salva imaginea PSD. Mai mult decât atât, prin diverse tertipuri, aceștia încearcă să pună sub semnul întrebării hotărârea dată ieri de judecători.

Subliniem că achitarea altor inculpați din dosar nu are de-a face cu vinovăția lui Liviu Dragnea, iar opinia separată a unui judecător, atâta timp cât acesta este în minoritate, nu face ca hotărârea să fie “nedreaptă”, întrucât pentru o sentință nu este necesară unanimitatea judecătorilor din completul de judecată.

Decizia ÎCCJ de ieri, dată de același complet de judecată care l-a achitat pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, colegul de coaliție al infractorului Liviu Dragnea, judecat pentru mărturie mincinoasă, este dovada clară că justiția este independentă și a rămas imparțială, în ciuda presiunilor fără precedent în istoria acestei țări, exercitate de Liviu Dragnea și de PSD în ultimul an și jumătate.

Codrut Bucur, preşedinte al filialei minicipale USR Braşov: “Este decizia PSD dacă doresc să își continue parcursul politic fiind conduși și reprezentați de un dublu infractor. Însă, în ceea ce privește cea de-a treia funcție în stat, este inadmisibil pentru orice român de bun simț ca aceasta să fie ocupată de un infractor care acumulează deja o a doua condamnare penală. Demisia lui Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților este un gest obligatoriu și de neamânat.

Mesajul nostru către organizația PSD Brașov este să ia aminte la semnalele primite în ultimul timp de la brașoveni. Valul de indignare și revoltă nu l-am generat noi, USR Brașov, ci ei, parlamentarii PSD Brașov, care au votat la comandă modificările codului penal, pentru a-și apăra infractorii de la conducerea partidului, chiar cu prețul siguranței românilor, ale căror interese ar trebui să le reprezinte.

Facem apel la toți membrii PSD Brașov să ia atitudine împotriva condamnatului Liviu Dragnea, să se delimiteze de acțiunile și interesele acestuia și să pună presiune pe cei care vor participa la Cex-ul PSD de astăzi să nu îl mai susțină pe Liviu Dragnea și să îi ceară demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

#FărăPenali
#Demisia