USL a decis: fotbal fără suporteri, pe bani publici

By 12/03/2021Articole

Consilierii Alianței USR PLUS au votat astăzi pentru desființarea de îndată a secției de fotbal seniori a Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov. În schimb, consilierii PNL și PSD s-au opus acestei propuneri. 

Dintre argumentele în favoarea desființării, susținute în ședința de astăzi a Consiliului Local Brașov, două sunt esențiale: lipsa perspectivei sportive și povara bugetară. Această echipă nu are cum să depășească Liga a 2-a în actuala formă de organizare, iar bugetul Municipiului Brașov nu își permite să susțină o echipă care a fost înființată doar din orgoliu politic.

Proiectul HCL de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov, inițiat de Primarul Allen Coliban, nu doar ar fi remediat o nedreptate, dar ar fi adus, în următoarele luni, o economie de aproape 1 milion de lei la bugetul local.

Alianța USR PLUS și Primarul Allen Coliban își doresc și susțin un proiect sportiv construit în jurul spiritului și suporterilor FC Brașov. Consilierii PNL și PSD au ignorat astăzi faptul că fotbalul este, în primul rând, despre suporteri. Fotbalul este un fenomen social cu puternică încărcătură emoțională, care aduce oamenii laolaltă. După ieșirea din această pandemie, un proiect fotbalistic construit în jurul suporterilor și al brandului FC Brașov este un deziderat prioritar pentru Brașov.

Din păcate, la Brașov vedem umbra USL trecând pe deasupra Tâmpei. Asta ne face, însă, doar să ne concentrăm atenția și mai mult asupra proiectelor benefice comunității noastre, unul dintre ele fiind cu siguranță FC Brașov.

Vom susține în continuare atât principiul justei cheltuiri a banului public, cât și pe cel al performanței sportive autentice, obținute prin muncă și prin susținerea suporterilor, nu prin mijloace politice artificiale.

Leave a Reply