Tudor Benga și Irineu Darău deschid listele USR PLUS Brașov pentru alegerile parlamentare.

By 22/10/2020Articole
Candidati-Parlamentare-2020-USR PLUS Brasov

Pe 10 octombrie, a avut loc Conferința Județeană a Alianței USR PLUS Brașov, în cadrul căreia delegații din întregul județ au ales, prin vot secret, candidații la alegerile pentru Parlamentul României.

La Conferința Județeană au participat 106 din 107 delegați din județul Brașov. Delegații au fost aleși, la rândul lor, de către membrii filialelor locale USR și comunităților locale PLUS din județul Brașov, în cadrul Adunărilor Generale comune.

În cursa internă pentru alegerile parlamentare s-au înscris aproape 40 de membri USR și PLUS. Campania internă a fost una scurtă, dar intensă, în cadrul căreia toți candidații au avut ocazia de a participa la mai multe dezbateri online pe diverse formate, și-au putut prezenta experiența personală și profesională și, mai ales, programele politice pentru Parlament.

În urma votului delegaților, primii clasați pe lista pentru Senat sunt Irineu Darău, președintele filialei județene USR Brașov, și George Căţean, membru în Biroul Național PLUS și Coordonator Regional PLUS pe regiunea Centru.

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Tudor Benga, deputat USR Brașov din 2016 și membru al Biroului Național USR, urmat de Victor Ilie, Andrei Miftode, Ovidiu Paraschivescu şi Tudor Oprea.

Cetăţenii care doresc să susţină candidaţii USR PLUS la alegerile parlamentare, pot semna online, până pe data de 20 octombrie, pe www.usrplus.ro.

Irineu Darău – numărul 1 pe lista USR PLUS Brașov pentru Senat

“Am crescut în Țara Făgărașului și provin dintr-o familie respectată în zonă, părinții fiind cadre didactice, iar bunicul preot și profesor de teologie. În școală, pe care am urmat-o în orașul Victoria, am fost șef de promoție și am avut rezultate de excepție la toate evaluările naționale și la olimpiadele naționale (fiind între primii pe țară atât la istorie, cât și la informatică). Am obținut apoi diplome de licență și de master în cadrul Facultății de Informatică a Universității București. 

Am 15 ani de experiență internațională în informatică și antreprenoriat. După 8 ani petrecuți în Franța, m-am întors acasă – hotărât să particip la schimbarea în bine a României. Am construit și am extins USR în Țara Făgărașului, iar de 2 ani conduc filiala județeană USR Brașov. De-a lungul timpului, am făcut mult voluntariat, atât pe plan civic, cât și pe plan politic.

Am decis să candidez fiind convins că acasă, în România, poate fi mult mai bine decât a fost până acum. Împreună cu colegii din echipa USR PLUS, vreau să facem o altfel de politică: una bazată pe transparență și integritate, în interesul românilor. Țara noastră poate evolua mult dacă oamenii cinstiți și profesioniști nu stau deoparte. 

În Senat, mi-aș dori să mă implic cu predilecție în domeniul educației, fiind convins că doar prin educație putem restarta România și dorindu-mi resuscitarea sistemului de învățământ, care trebuie să fie finanțat corespunzător și mult mai bine gestionat, astfel încât să asigure tuturor o educație holistică și incluzivă. De asemenea, mi-aș dori să contribui la îmbunătățirea legislației cu privire la protecția copilului, la reforma statului și la informatizarea administrației publice. În plus, voi promova înăsprirea pedepselor penale pentru fapte de corupție. Mă voi implica și la nivel local: voi susține activ proiecte care aduc beneficii economice și sociale în județ și voi interacționa cu administrația publică și cu instituțiile pentru a identifica probleme concrete și a le rezolva.

 În interiorul USR PLUS, voi continua să militez pentru reguli și mecanisme care să ne asigure și pe noi și electoratul că vom fi, pe termen lung, o organizație sănătoasă, democratică și curată.”

George Căţean – numărul 2 pe lista USR PLUS Brașov pentru Senat

“Sunt fermier și tânăr antreprenor din satul Rotbav. Am studiat Marketing la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Transilvania. Începând cu 2012, m-am implicat în mai multe organizaţii nonguvernamentale şi proiecte cu impact local și regional, printre care și “Transhumanța”.  

În 2017, am aderat la Platforma România 100, unde am coordonat Comunitatea Tematică “Agricultură și dezvoltare rurală”. 

Începând cu 2018, am fost parte integrantă din organizarea și dezvoltarea viitorului partid politic PLUS în Regiunea Centru. Am pus bazele rețelei naționale de responsabili rurali PLUS și am contribuit la programul electoral al candidaților care și-au dorit schimbarea în satele românești. Începând cu 2019, mi-am asumat responsabilitatea mediului rural în cadrul Biroului Național PLUS.

Programul meu politic se adresează mediului rural, pe de-o parte, iar pe de altă parte, celor care sunt atrași de sat.  Principalele mele teme sunt dezvoltarea rurală şi agricultura, ca parte a dezvoltării rurale, antreprenoriatul local în rândul tinerilor, dezvoltarea durabilă. În abordarea acestor teme, voi ţine cont de noua viziune a Uniunii Europene privind Agenda Digitală, legătura dintre urban şi rural, Pactul verde european şi Politica Agricolă Comună.”

Tudor Benga – numărul 1 pe lista USR PLUS Brașov pentru Camera Deputaților

“Sunt născut și crescut în Brașov. Până la vârsta de 15 ani, mi-am petrecut verile la Șirnea, satul bunicilor mei de la poalele Pietrei Craiului, iar verile acelea au fost o parte foarte importantă din modul în care m-am format. Șaguna și Voința, cele două terenuri de baschet brașovene, au fost, de asemenea, foarte importante pentru cum m-am construit ca om. Mi-am făcut studiile în Statele Unite ale Americii. Am obținut diploma de licență la Sarah Lawrence College, Bronxville, New York și am urmat masterul la Columbia University – School of International and Public Affairs, New York. Am 15 ani vechime în antreprenoriatul local și orgoliul că am construit și business-uri respectate, și locuri de muncă la Brașov. Din decembrie 2016, sunt deputat USR de Brașov. Din această funcție publică, m-am luptat neîncetat, în acești patru ani, pentru a reprezenta cât mai bine interesele brașovenilor.

Obiectivul meu pentru un nou mandat este să finalizez proiectele începute în 2016, dar și să adaug trei noi, într-un calapod similar. Pe lângă reforma electorală, vreau să demarăm reforma administrativ-teritorială, un proiect legislativ foarte amplu, dar absolut critic atât pentru Brașov, cât și pentru întreagă țară, care să permită regionalizare, descentralizare reală și eficientizare în absorbția fondurilor europene. Pe lângă finalizarea aeroportului, vreau să readucem la viață şi la un nivel demn de anul 2020 una dintre cele mai importante resurse de infrastructură ale României: calea ferată. Nu în ultimul rând, alături de ceilalţi parlamentari USR PLUS din Braşov şi de cei 70-80 de consilieri locali și județeni, îmi doresc să punem împreună pe picioare un mecanism de permanentă consultare cu brașovenii din întreg județul, în așa fel încât, până în 2024, să se vadă până în ultimul cătun din județ că noi chiar am făcut o cu totul altfel de politică și chiar facem muncă de reprezentare așa cum se face ea în democrațiile occidentale.”

Victor Ilie – numărul 2 pe lista USR PLUS Brașov pentru Camera Deputaților

“Sunt familist, tată a două fete minunate, ele fiind principalul motiv pentru care m-am implicat în politică. Am absolvit școala generală nr. 5, din Brașov, Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu și apoi facultatea de drept a Universității Transilvania. 

Am 14 ani de experiență în avocatură. Am practicat avocatura în domeniul comercial – așa zisa avocatură de business, m-am luptat cu statul și cu abuzurile acestuia în diferite forme, în special în domeniul fiscal, unde mi-am îmbinat cunoștințele din liceul economic și cele juridice. Am luptat împotriva proiectului DF Goriţa, a majorării tarifelor RAT BV și a desființării bazei sportive Forex.

În Parlamentul României, vreau să duc la bun sfârșit inițiativa Fără penali în funcţii publice, vreau să lupt împotriva corupției și să mă asigur că legile votate sunt simple, clare și ușor de aplicat.”

Andrei Miftode – numărul 3 pe lista USR PLUS Brașov pentru Camera Deputaților

„Am 38 de ani, sunt economist, absolvent al Academiei de Studii Economice București. Am o experiența de 17 ani în IT și o activitate civică susţinută în ultimii 12 ani. Sunt membru fondator USR Brașov și de 3 ani vicepreședinte al Filialei Județene USR Brașov.

Prin candidatura mea doresc să contribui la schimbarea societății, a modului în care se face politică și cred că, dacă românii vor trimite în Parlament suficient de mulți oameni bine intenţionaţi și bine pregătiţi, care sa se pună realmente în slujba cetățenilor, această schimbare este realizabilă. 

Principalele axe pe care îmi voi concentra activitatea sunt: încurajarea implicării civice,  valorificarea potențialului uman, educație de calitate și incluzivă, digitalizarea în condiții sigure a instituțiilor, protejarea mediului și reformarea Parlamentului printr-o serie de măsuri menite sa readucă încrederea românilor în democrație și reprezentativitate.

Am încredere că, alături de colegii mei din USR PLUS, avem determinarea și capacitatea de a duce  la bun sfârșit ce ne propunem şi că putem ridica ștacheta şi pentru alte formațiuni politice. Îndemnăm toți cetățenii să ne ajute să o facem.”

Ovidiu Paraschivescu – numărul 4 pe lista USR PLUS Brașov pentru Camera Deputaților

„Am 38 de ani, sunt născut la Brașov, absolvent al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor în cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Am o experiență de 18 ani în Telecomunicații și IT, din care 14 ani de strategie, dezvoltare de proiecte și consultanță în afaceri. Am condus și participat la lansări de tehnologie și produse de internet: serviciile 3G și 4G, internet pe mobil, zeci de aplicații mobile, în special servicii de smart city destinate să modernizeze și să simplifice viața românilor. 

De mai bine de 4 ani, am dezvoltat proiecte civice și am susținut dezvoltarea continuă a membrilor USR din întreg județul Brașov, pentru a pregăti viitori consilieri locali şi judeţeni.

Dacă voi obţine un mandat de Deputat, proiectele mele prioritare vor fi pe zona de Educație (digitalizare, incluziune, recuperarea decalajului faţă de sistemele vestice de educație), Asistenţă socială (reducerea inegalităților), precum şi proiecte de continuare a strategiei USR pe Mediu şi Sănătate Publică (Legea Mirosurilor, DNA-Ul Pădurilor, Situaţia Deşeurilor), armonizarea legislației cu Pactul Verde European.”

Tudor Oprea – numărul 5 pe lista USR PLUS Brașov pentru Camera Deputaților

“Am 32 de ani, m-am născut în Brașov, iar la vârsta de zece ani m-am mutat în Canada, împreună cu familia. Acolo am obţinut licența în Psihologie, la Universitatea York. Ulterior, m-am întors în Europa și am locuit doi ani în Suedia, unde am absolvit Programul de Masterat în Sănătate Publică, la Universitatea Umea, în anul 2014. Atunci m-am hotărât să revin definitiv în România, cu obiectivul de a contribui activ la dezvoltarea țării, și m-am implicat ca voluntar în mai multe organizații.

Sunt co-fondator și Vicepreședinte al Smart Everything Everywhere (SEE), unde coordonez inițiative naționale și internaționale de accelerare a tranziției către era digitală. În 2016, am fost consilier în Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloș și am făcut parte din echipa de coordonare a programului GovITHub, prima inițiativă de digitalizare a administrației publice din România. Am participat activ în Mișcarea România Împreună și România 100. În cadrul PLUS, am fost Coordonator Regional, iar în prezent sunt Președinte județean PLUS Brașov. 

Programul meu politic aduce o serie de propuneri legislative punctuale în cele 3 direcții pe care le consider prioritare – educație, sănătate și digital – dar cu impact și în domenii precum cel Economic sau cel Social. De asemenea, imi doresc sa contribui activ la reforma administrației și dezvoltarea durabilă.”

 

Lista completă a candidaţilor USR PLUS Braşov pentru Parlamentul României – Senat

 1. Darău Ambrozie-Irineu
 2. Căţean George Aurelian
 3. Gârbacea Florin George 
 4. Niţu Sorin
 5. Bodnar Monica
 6. Bosman Romică Alin

 

Lista completă a candidaţilor USR PLUS Braşov pentru Parlamentul României – Camera Deputaţilor

 1. Benga Tudor Vlad
 2. Ilie Victor
 3. Miftode Marius Andrei
 4. Paraschivescu Ovidiu Romulus
 5. Oprea Tudor-Ionuț
 6. Botea Annabelle
 7. Mitrea Petre
 8. Bucur Daniel Mircea
 9. Corolea Ilie-Dan
 10. Boroda George
 11. David Adrian Cristian

Leave a Reply