Tudor Benga cere măsuri proactive pentru combaterea COVID-19 în Brașov: ˝În caz contrar, ne putem trezi că județul nostru intră în carantină˝

By 18/06/2020Articole
Tudor Benga

Noul coronavirus nu a fost eliminat în județul Brașov, care rămâne în fruntea clasamentului la depistarea de noi cazuri, în timp ce 11 județe au raportat zero cazuri noi. Există riscul impunerii unor măsuri de restricție suplimentare, chiar carantina, în contextul schimbării de strategie a Guvernului, care va interveni punctual, în zonele cu focar.

Tudor Benga, deputat USR de Brașov și candidat din partea Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean, cere autorităților locale și celor responsabile de criză să acționeze urgent pentru stoparea răspândirii virusului, care poate pune în pericol sănătatea localnicilor și a turiștilor.

˝Turismul este o resursă economică importantă pentru Brașov, iar călătorii trebuie să știe că sunt în siguranță aici. Dacă DSP-ul zice că a crescut numărul de cazuri fiindcă a crescut numărul de teste, foarte bine, era și nevoie. Dar atunci să vedem cifrele, ca să ne asigurăm că e așa. Tocmai fiindcă suntem una dintre cele mai importante destinații turistice din țară, e vital să fim cei mai proactivi și cei mai transparenți. Este prioritatea zero a autorităților publice să facă tot ce e posibil ca turiștii să se simtă in siguranță. Iar pentru asta, e nevoie de transparență și acțiuni concrete. Stau la dispoziția autorităților locale și județene pentru orice dialog instituțional util în a ne asigura că măsurile enumerate mai sus sunt implementate cât mai degrabă˝, a declarat deputatul Tudor Benga, candidatul Alianței USR PLUS la președinția CJ.

Cele două direcții de acțiune propuse de deputatul Tudor Benga sunt următoarele:

1. Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Județean Brașov trebuie să demareze urgent o campanie de măsuri proactive, pentru a încuraja atât turiștii, cât și localnicii să respecte măsurile de prevenție anti-covid. Trebuie sa pună dispensere gratuite de săpun lichid în cât mai multe locuri publice, să distribuie gratuit măști în apropierea principalelor atracții turistice din municipiu și județ, să ruleze o campanie de informare prietenoasă cu turiștii, dar care să încurajeze respectarea măsurilor de distanțare.

Pe scurt spus, Brașovul trebuie să devină urgent destinația turistică cea mai proactivă în prevenție din România. Tocmai fiindcă suntem una dintre cele mai importante destinații turistice din România, trebuie să ne asigurăm că suntem și printre cele mai sigure.”

1. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Instituția Prefectului Județului Brașov și Direcţia de Sănătate Publică Braşov trebuie să îmbunătățească urgent nivelul de transparență pe absolut toate datele epidemiologice la nivel de județ. Zi de zi! Număr de teste efectuate zilnic, număr de infectări defalcat pe zone din județ, persoane aflate în terapie intensivă, vindecari, tot. Tot, tot, tot! Zilnic! Brașovul trebuie să devină urgent cel mai transparent județ în administrarea crizei. Încrederea se construiește cu fapte, nu cu vorbe.

˝Toți ne dorim să evităm situația în care județul nostru poate intra în carantină cu consecințe dramatice pentru turism și economia județului. Dar pentru asta, trebuie să acționăm acum!˝, a subliniat deputatul Tudor Benga, candidatul Alianței USR PLUS la președinția CJ.