Ovidiu Paraschivescu – pentru Consiliul Judeţean Braşov

38 de ani, inginer programator, consultant în strategie de produs și comunicare, activist civic şi tată a doi copii

FB www.facebook.com/Ovidiu.ParaschivescuUSR

 

Sunt unul dintre brașovenii care, în tinerețe, au fost nevoiți să caute o viață mai bună departe de Brașov, la București. Dorința mea cea mai mare este ca a doua parte a vieții să mă găsească la mine acasă, la Codlea, în județul cu cea mai bună perspectivă de dezvoltare din țară. 

Vreau ca ai mei copii, un băiețel de 6 ani și fetița de 4 ani, să crească în cultura Transilvaniei, să învețe respectul pentru multiculturalitate, să prețuiască natura noastră și valorile locale. Valorile mele sunt onestitatea și seriozitatea, iar cei peste 18 ani de evoluție profesională în cea mai mare companie de telecomunicații și apoi în antreprenoriat mi-au demonstrat că fără profesionalism nu vom putea transforma Brașovul în cel mai atractiv judeţ din țară.

Motivul pentru care am ales să devin membru USR este simplu: după venirea pe lume a băiețelul meu, am realizat că trebuie să pregătim aici în România o țară ca afară, în care fiul meu și ceilalți tineri să dorească să trăiască. 

Am vizitat zeci de țări mai dezvoltate decât România, iar marea lor majoritate au o trăsătură comună: sunt conduse, administrativ și politic, de oameni profesioniști în domeniile lor, care nu depind de politică, ci aleg conștient să ofere timpul și experiența lor pentru a dezvolta și mai mult comunitățile. Prin comparație, România este la polul opus: suntem conduși de prea mult timp de găști de interes, care exploatează nevoile cetățenilor pentru a întreține un sistem clientelar și mereu interesat financiar. 

Mă motivează fiecare moment în care, cu legea în mână și cu sprijinul vecinilor mei, reușim să punem administrațiile la treabă pentru o viață mai bună. Cred cu tărie că momentul exprimării votului reprezintă doar începutul rolului nostru de cetăţeni şi că trebuie să cerem mereu socoteală aleșilor noștri față de promisiunile lor.

Acțiunile mele civice județene se întind pe durata a 5 ani și au vizat mai toate aspectele vieții de zi cu zi: de la petiții care au rezolvat probleme de poluare, la creșterea siguranței rutiere, impunerea transparenței administrative, stimularea turismului de calitate, până la educarea spiritului civic în comunitățile noastre. 

Consider că, în perioada următoare, toate eforturile trebuie să conveargă spre o singură schimbare radicală: Brașovul să își reducă inegalitatea economică și socială din teritoriu, devenind tot mai mult un județ model pentru România.

Întreaga administrație din județ duce o lipsă cronică de consultare decizională cu locuitorii săi. Se întâmplă la Codlea, se întâmplă în tot județul. În calitate de Consilier Judeţean, îmi propun să forțez această deschidere către comunitate; consilierii județeni și instituția Consiliului Județean trebuie să revină între oameni și să lucreze pentru aceștia. 

Proiectele către care îmi voi concentra atenția sunt cele care au legătură cu experiența mea profesională: digitalizarea relației cu cetățenii pentru toate serviciile publice susținute de Consiliul Județean (de la turism până la transport public), dezvoltarea de proiecte medico-sociale generale sau pentru categorii specifice care să reducă decalajul din județ și, la fel de important, implementarea corectă și eficientă a proiectului de management integrat al deșeurilor.

Leave a Reply