Organizația județeană USR Brașov are o nouă filiala locală, în comuna Cristian, și primul consilier local USR din județul Brașov: Mihai Grapă

By 16/11/2018Articole

USR Brașov își continuă extinderea în județ! În luna noiembrie, biroul județean a aprobat înființarea filialei USR Cristian, aceasta fiind cea de-a noua filială din județ. Membrii nou înființatei filiale locale au organizat alegeri interne, în urma cărora au fost alese structurile statutare de conducere, arbitraj și control. În funcția de președinte a fost ales Mihai Grapă, iar vicepreședinții sunt Nicoleta Mărţoiu și Tiberiu Fazakaş.

Mihai Grapă, consilier local la Primăria din Cristian începând din anul 2016, s-a alăturat Uniunii Salvați România în urmă cu o lună, devenind astfel primul consilier local USR din județul Brașov. Mihai este născut în Cristian și are 38 de ani. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, are propriul birou de arhitectură în Cristian, este căsătorit și are doi copii. La alegerile locale din 2016, a candidat ca independent la funcția de consilier, obținând un procent de 13%, procent care, conform legilor electorale din România, ar fi adus trei consilieri unui partid politic.

Printre propunerile de hotărâri pe care Mihai le-a înaintat, în cei doi ani de când este consilier, se numără:

  • crearea unui parteneriat între Ordinul Arhitecților din România și Primăria Cristian, în vederea organizării unor concursuri de arhitectură pentru proiectele de interes public
  • transparentizarea actului decizional, prin înregistrarea audio-video a ședințelor de consiliu și postarea acestora pe site-ul primăriei
  • protejarea stejarilor seculari, care reprezintă simbolul comunei
  • organizarea unor evenimente sportive pentru promovarea hocheiului în rândul elevilor din Cristian
  • realizarea unui studiu istoric și a releveelor gospodăriilor săsești cu ajutorul studenților de la Universitatea Ion Mincu din București, în vederea salvării patrimoniului construit

Până în prezent însă, absolut toate aceste propuneri și proiecte de hotărâri au rămas fără răspuns din partea Primăriei din Cristian.

Mihai Grapă, președinte USR Cristian: “Ca arhitect, sunt întristat de felul în care arată comuna noastră, datorită administrării deficitare, a lipsei de viziune și competență a celor ce o îngrijesc. Primul lucru pe care l-am făcut în anul 2011, când m-am întors în Cristian, a fost să trimit Primăriei și Consiliului Local o scrisoare de intenție, prin care mi-am exprimat dorinţa de a mă implica în mod VOLUNTAR în activităţile de dezvoltare urbană şi arhitecturală ale localităţii noastre, să aduc o contribuţie comunităţii în care trăiesc, punându-mi în practică cunoştinţele şi competenţele dezvoltate în cei 15 ani de experiență în domeniul arhitecturii. Nici până în momentul de față nu am primit un răspuns!

Anul acesta, Mihai a decis să se alăture Uniunii Salvați România, să pună bazele filialei USR din Cristian și să continue lupta cu actuala administrație din postura de membru USR, alături de alți oameni competenți și integri, hotărâți, la fel ca și el, să schimbe politica și administrația din România: “De ce USR? Pentru că este echipa politică cu cei mai mulți oameni care îmi plac, atât politic cât și civic. Pentru că suntem, în multe feluri, la fel. Pentru că suntem la început de drum, dornici să facem lucruri mari. Pentru că în USR sunt oameni cu mult mai buni decât cei care ne conduc astăzi. Şi îmi doresc ca şi alţi oameni oneşti şi competenţi să se implice în administraţia locală, astfel încât cristolovenii să aibă cu adevărat de unde să-şi aleagă reprezentanţii.

Îi chemăm alături de noi pe toți locuitorii din Cristian care vor să se implice în schimbarea administrației și politicii din comuna lor. Datele de contact ale filialei USR Cristian sunt: FB https://www.facebook.com/USRCristian/, email [email protected].

În prezent, organizația județeană USR Brașov numără nouă filiale locale: în municipiile Brașov, Făgăraș, Codlea, Săcele, în oraşele Râșnov și Zărnești şi în comunele Sânpetru, Moieciu și Cristian.

Toți cetățenii din județul Brașov care doresc să devină membri USR pot completa formularul de înscriere de pe site-ul usr.ro (https://www.usr.ro/inscriere).

De asemenea, brașovenii ne pot scrie pe adresa de e-mail [email protected] sau pot dona pentru USR Brașov, accesând secțiunea de donații de pe site-ul filialei (https://brasov.usr.ro/doneaza).

Leave a Reply