Marius Stoianovici – Pentru Consiliul Judeţean Braşov

52 de ani, tată a trei copii, jurnalist de 30 de ani, inginer, fondator și conducător de ziare

FB  https://www.facebook.com/Marius-Mihail-Stoianovici-101961084883893

 

Am trăit în prima linie experiența acestor ani, monitorizând activitatea aleșilor, dar și încercând să fiu permanent o voce a cetățenilor, luptând împotriva nedreptăților prin intermediul miilor de articole scrise. Inginer la bază, dar și absolvent de jurnalism și doctor în inginerie și management, am format generații de jurnaliști, parte din ei regăsindu-se și astăzi în redacții naționale de prestigiu. Lector universitar la Facultatea de Design de Produs și Mediu a Universității Transilvania, timp de 3 ani, sunt unul dintre cei care susțin că avem întotdeauna câte ceva de învățat.

Mă motivează dorința de a schimba lucruri, fapt ce l-am făcut și până acum, punând presiune pe politicienii locali prin intermediul articolelor scrise și a campaniilor duse. Faptul că interesele personale ale unor politicieni și ale apropiaților lor sunt puse în prim-plan, ignorând problemele cetățenilor, m-a determinat să intru în politică și să îmi asum această candidatură. Cred că fiecare persoană onestă și competentă ajunsă într-o astfel de poziție poate contribui la schimbarea de care avem nevoie cu toții. 

Am fost unul dintre protestatarii activi împotriva Ordonanței 13, fiind prezent la majoritatea protestelor de stradă. Prezența, împreună cu familia, la mitingul de protest din 10 august 2018 în Piața Victoriei m-a convins să intru în politică, realizând că nu poți schimba lucrurile stând pe margine. Sunt unul dintre primii înscriși în partidul PLUS. Am făcut parte din structura inițială de coordonare GIJ, activând în departamentul de comunicare, am fost coordonator adjunct în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Coordonator al comunității PLUS – Centrul Civic, am fost desemnat coordonatorul campaniei electorale pentru Consiliul Județean.

 

Sunt adeptul transparenței totale, militând pentru implementarea ei și a digitalizării la nivelul întregii administrații și al societății. O instituție total transparentă și accesibilă cetățenilor va schimba inclusiv modul în care se fac în prezent achizițiile, stopând orice tentativă de corupție.

Una dintre dorințele mele cele mai mari este de a contribui, în calitate de ales județean, la elaborarea și  implementarea un proiect dedicat Seniorilor din întregul județ prin care, pe lângă combaterea însingurării acestora, să creez o rețea județeană funcțională de asistență la domiciliu a persoanelor care au atâta nevoie de  acest serviciu. Brașovenii, indiferent de locul în care trăiesc, își doresc să aibă o viață de calitate, iar sănătatea lor trebuie să devină un obiectiv prioritar pentru aleșii județeni.

Leave a Reply