Lucian Rad – pentru Consiliul Judeţean Braşov

42 de ani, inginer, manager, activist protecţia animalelor

FB https://www.facebook.com/LucianRadAliantaUSRPLUS/

Sunt căsătorit, am absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică, specializarea Autovehicule Rutiere la Universitatea Transilvania Brașov. Studiile de masterat le-am finalizat în Franța. Apoi, a urmat o perioadă în care am învățat de la cei mai buni cum se conduce o afacere. În 2018, am luat doctoratul în știința materialelor, iar în prezent muncesc în departamentul de cercetare-dezvoltare al unei companii multinaționale germane din Brașov, acumulând 10 ani de experiență managerială.

Am ieșit mereu în față pentru a-i reprezenta pe cei care nu se puteau apăra. Am fost activ la protestele care au repus România pe calea cea dreaptă a exprimării libere și a șansei egale pentru toți. În ultimii 10 ani, m-am implicat activ în domeniul protecției animalelor, fiind şi membru al unui ONG. Am participat la campanii de sterilizare în masă a animalelor comunitare, am intervenit la urgențe, am organizat proteste atunci când autoritățile au închis ochii la ororile și abuzurile care se petreceau în adăposturile publice, am facut sesizări împotriva celor care chinuiau animalele și am încercat educarea generațiilor următoare pentru a trăi respectând toate formele de viață.

În ultimii 20 de ani, am așteptat ca administrațiile publice să evolueze şi am fost dezamăgit de fiecare data. Deși nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge să fac politică, evenimentele din ultima perioadă m-au determinat să mă implic, să încetez să mai cer și să ofer o viziune proprie pentru rezolvarea problemelor Brașovului, o viziune nepătată de interese proprii, fără jocuri de culise, dar cu transparență, respect pentru cetățean, meritocrație și profesionalism.

În calitate de consilier județean, îmi propun următoarele priorități: schimbarea modului în care se lucrează cu cetățeanul, schimbarea atitudinii față de cetățean și prioritizarea intereselor acestuia; eliminarea birocrației și digitalizarea administrației publice locale; evaluarea trimestriala a activității funcționarilor din cadrul CJ Brașov; specialiști angajați pentru atragerea fondurilor europene pentru proiectele CJ Brașov; comunicare eficientă cu toate primăriile din județ, pentru un mod eficient şi unitar de implementare a planului general de dezvoltare a județului Brașov; definirea și implementarea unui plan integrat de gestionare a deșeurilor și colectarea selectivă a acestora; implementarea unui plan de gestionare a animalelor comunitare prin recensământul acestora, programe de sterilizare în masă, colaborarea autorităților cu ONG-urile de profil, program de informare și educație în școli pe această temă.