Lucian Moise – Pentru Consiliul Judeţean Braşov

42 de ani, tată a doi copii, inginer, antreprenor, fondator al unui club sportiv și antrenor

FB https://www.facebook.com/Moise.Lucian2020/

 

Am copilărit în Bușteni, împreuna cu cei patru frați ai mei, până când am început cursurile Universității Transilvania, Brașov. După decesul tatălui meu, mama a făcut eforturi supraomenești pentru a ne întreține în școală pe mine și pe frații mei. De la mama, am învățat că munca cinstită te ajută să treci peste toate greutățile vieții și că nu exista piedici de netrecut dacă ești onest și determinat. Sunt învățături care m-au ghidat în viață și care mă definesc. 

Am fost voluntar în campania Let’s do it Romania și în alte acțiuni civice, fiind membru al Platformei România 100 de la înființarea acesteia. În 2018, împreună cu doi prieteni, am fondat Clubul Sportiv Caraimanul, un proiect de suflet ce are ca scop desfășurarea de activități sportive și dezvoltarea sportului pentru copii. La sfârșitul aceluiași an, am decis să mă implic politic și am devenit membru al Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate, devenind și coordonator al unei comunități locale. În prezent, lucrez la un proiect ce are ca obiectiv incluziunea socială, creșterea numărului de copiii care practică sportul în cadru organizat și încurajează înființarea de noi cluburi sportive.

În ultimii ani am fost dezamăgit și descurajat. Dezamăgit de mine că nu pot schimba ceva și descurajat de perspectivele momentului. Nu vedeam soluții pentru corupția din administrație, din sănătate și resemnarea cetățenilor. Situația, în mare măsură a rămas neschimbată. Îmi doresc o țară normală pentru noi și copiii noștri, de aceea am ales  să nu mai asist pasiv la ce se întâmplă și să îmi asum candidatura la funcția de consilier județean.

În calitate de consilier județean, voi avea următoarele priorități: dezvoltarea sportului de masă și incluziune socială prin sport; sprijinirea proiectelor sportive în zone sociale sau geografice unde se înregistrează rate scăzute de practicare: România rurală și mic-urbană, sport feminin sau pentru persoane cu dizabilități; dezvoltarea infrastructurii sportive; integrarea conceptului de recreere prin mișcare în politici publice relevante la nivel local. De asemenea, voi susține modernizarea și echiparea spitalelor, precum și deblocarea posturilor din administrația publică.

Leave a Reply