Infrastructura rutieră din judeţul Braşov necesită intervenţii urgente după sezonul de iarnă

By 25/04/2017Articole

USR susţine respectarea legilor în vigoare şi cheltuirea justă a banilor publici, de aceea şi administrarea eficientă a infrastructurii rutiere este în topul priorităţilor noastre.
Pentru ca siguranţa publică ar trebui să fie cel mai important obiectiv al activităţilor de întreţinere a drumurilor din judeţ, USR Braşov îşi propune să monitorizeze starea acestora, cerând administraţiilor locale, Consiliului Judeţean şi CNADNR aplicarea de urgenţă a măsurilor necesare de remediere a situaţiilor ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Pe 3 martie membrii filialei au solicitat Poliţiei Rutiere demararea de urgenţă a prevederilor legale din Codul Rutier pentru două drumuri cu trafic intens. S-a solicitat repararea drumului DN73A pe sectorul Râşnov-Predeal, afectat de sute de gropi de toate dimensiunile şi pe 12 aprilie drumul european E60, dintre Hoghiz şi Maierus (Valea Bogăţii), la rândul său cu risc ridicat datorita gropilor din carosabil.

Conform legii, administratorii drumului trebuie să se conformeze şi să intervină în maxim 30 de zile de la primirea sesizării din partea Poliţiei Rutiere.
În ambele situaţii am primit răspunsuri de confirmare a problemelor semnalate din partea IPJ Braşov şi informaţia că, în aceeaşi zi cu solicitarea noastră cea mai recentă, a fost emis avizul cu numărul 18173 pentru executarea de lucrări de întreţinere a întregii reţele de drumuri naţionale aflate în administrarea SDN Braşov. Întrucât nu ni s-a comunicat şi un calendar al realizării reparaţiilor, am solicitat acest lucru recent, în mod formal.

Încurajăm toţi participanţii la trafic să semnaleze, fie USR Braşov, fie direct Poliţiei Rutiere, orice situaţie similară întâlnită pe drumurile din judeţul Braşov.

Leave a Reply