HARTA DEȘEURILOR DIN JUDEȚUL BRAȘOV (2)

By 01/11/2017Articole

În cadrul programului USR Braşov de monitorizare și îmbunătățire a calității mediului din județ, s-a finalizat o nouă etapă a proiectului „Harta deşeurilor” – o iniţiativă deschisă tuturor locuitorilor dornici să se implice în curăţarea judeţului nostru.

Cu ajutorul localnicilor, am reușit să identificăm și să curățăm alte 4 zone poluate masiv, aflate în localitățile Râșnov, Șinca Nouă, Cața și Cristian. Simultan cu impunerea măsurilor de curățare a gunoiului, Garda de Mediu a dispus măsuri de prevenție, precum și amenzi pentru Primăriile Râșnov și Șinca Nouă.

Acestea se adaugă listei inițiale de localități controlate și amendate anterior: Codlea, Săcele, Vulcan – Colonia 1 Mai și Dumbrăvița.

Alte 3 localități se află acum sub controlul Gărzii de Mediu, pentru poluare rapoartată de către locuitori: Brașov, Șercaia și Colonia Bod.
“Este îngrijorător să descoperim uriașe depozite ilegale de deșeuri, cu ocazia acestui proiect de implicare civică. În cele mai multe situații, depozitele sunt vechi de ani de zile și cunoscute Primăriilor și reprezentanților Poliției locale, care le-au tolerat prezența. În același timp, apreciem reacția rapidă a Gărzii de Mediu, care a luat imediat măsuri și a aplicat amenzi în teritoriu. Vom demara procedurile pentru organizarea unei dezbateri cu reprezentanții instituției, pentru a căuta cele mai eficiente soluții de prevenire a depozitărilor ilegale de deșeuri. Acest blocaj al funcționării corecte a instituțiilor locale publice și de control trebuie să înceteze și vrem ca USR să devină garantul corectitudinii acestora, spre binele locuitorilor și al mediului”, a declarat Ovidiu Paraschivescu, coordonatorul proiectului.

Cetățenii care doresc să se implice sau să semnaleze probleme sunt rugați să ne contacteze la [email protected] sau la telefon 0749 209 641.

rasnov-gnm
sinca-noua-gnm
cata-gnm
cristian-gnm

Leave a Reply