Harta deşeurilor din judeţul Braşov

By 10/08/2017Articole

Programul USR Braşov de monitorizare și îmbunătățire a calității mediului din județ continuă cu proiectul “Harta deşeurilor” – o iniţiativă deschisă tuturor locuitorilor dornici să se implice în curăţarea judeţului nostru. Principiul este simplu: identificarea zonelor unde sunt depozitate în mod ilegal deşeuri şi sesizarea organelor abilitate să acţioneze pentru remedierea situaţiei, identificarea făptaşilor şi prevenirea reapariţiei problemelor.

Cetăţenii care doresc să se implice sau să semnaleze probleme sunt rugaţi să ne contacteze la [email protected] sau la telefon 0749 209 641.

Până acum, grupul de lucru din cadrul USR Braşov ce analizează problemele curente în domeniu a identificat mai multe zone de depozitare ilegala a gunoiului menajer și de construcții: Codlea, Săcele, Vulcan – Colonia 1 Mai și Dumbrăvița. În urma sesizărilor, Garda de Mediu a confirmat situaţiile semnalate, a solicitat luarea de măsuri urgente și a impus planuri stricte de evitare a viitoarelor incidente. Proiectul vizează şi Municipiul Braşov, unde mai multe situaţii de depozitare ilegală a gunoiului pe spaţiul public au fost deja semnalate Gărzii de Mediu.

“Deși cel puțin o parte dintre administrații au fost amendate, considerăm că cei vinovați de aceste situații, angajații publici, nu au fost trași la răspundere, în timp ce amenzile se plătesc din taxele și impozitele tuturor locuitorilor” (Ovidiu Paraschivescu, coordonatorul proiectului).

“Responsabilitatea protejării mediului revine fiecăruia dintre noi. Atunci când autorităţile se dovedesc incapabile să identifice şi să rezolve problemele existente, implicarea civică devine esenţială. Împreună putem face ca Braşovul să devină mai curat” (AllenColiban, preşedintele Comisiei pentru Mediu a Senatului).

Leave a Reply