George Boroda – pentru Consiliul Judeţean Braşov

41 de ani, tată, inginer automatist, antreprenor

FB https://www.facebook.com/Boroda.George.USR/

 

Sunt născut în Negrești (jud. Vaslui), am copilărit în Bârlad şi mi-am făcut studiile la Iași. De câțiva ani, locuiesc în Brașov, împreună cu familia: soția și cei doi copii, o fată de 10 ani și un băiat de 13 ani. De mic am fost atras de tehnica de calcul, astfel că am absolvit facultatea de Automatizări și Calculatoare, iar în prezent, îmi administrez propria companie în domeniul IT.

Am participat în mod activ la protestele care au repus România pe drumul  către o democrație autentică. Am reușit, împreună cu colegii mei din USR, să stopăm numeroase abuzuri pe care altfel autoritățile locale le-ar fi făcut.

În prezent, lucrez pro-bono la un proiect despre o serie de rețele de senzori care să genereze date relevante cu privire la calitatea aerului, optimizarea mobilității urbane, zgomot și gestionarea automată a parcărilor publice din municipiul Brașov.

În ultimii ani, Brașovul a stagnat în cursul său spre dezvoltare, iar la nivel județean se înregistrează un regres. Acest aspect se răsfrânge în mod negativ asupra vieții cetățenilor și, implicit, asupra mea și a celor dragi mie. Am ales să nu asist pasiv la acest declin al orașului în care trăiesc și în care aș vrea să rămân. Așa am decis să candidez la funcția de Consilier Județean. 

Ceea ce mă îngrijorează cel mai tare este lipsa unei viziuni coerente pentru dezvoltare la nivel județean, precum și interesul scăzut al investitorilor de a derula investiții în afara Zonei Metropolitane. Aceste două elemente fac ca nivelul de trai scăzut să persiste în multe localități din judeţ, în același timp lăsând puține soluții pentru noi locuri de muncă.

Soluţia pe care eu o voi propune în Consiliul Judeţean sunt parcurile Industriale, ce reprezintă un motor sănătos pentru dezvoltarea județului Brașov.

Cu doar două parcuri de mici dimensiuni în proprietate ocupate 99% și în calitate de acționar minoritar la un al treilea parc, Consiliul Judeţean Brașov ocupă un loc rușinos în lista performanței naționale a unor astfel de investiții, cu mult în urma Clujului sau a județului Prahova care, prin CJ Prahova, deține și administrează nu mai puțin de 9 astfel de parcuri.

În acest mandat, îmi propun să avansăm în această direcție de dezvoltare și să avem definitivate planurile pentru primul mare parc industrial din afara Zonei Metropolitane Brașov.

Mai mult decât atât, consider că este necesară realizarea unui plan pe termen lung de dezvoltare în domeniul industrial la nivel județean, care să țină cont de necesarul de locuri de muncă în zonele defavorizate, de reguli stricte pentru protecția mediului și de utilizarea sustenabilă pe termen lung a resurselor naturale, cu impact carbon-neutru. 

Alte două obiective pe care le consider prioritare pentru judeţul Braşov şi în realizarea cărora mă voi implica sunt: definitivarea conexiunilor terestre la rețeaua națională de autostrăzi – A3 , A13 – şi realizarea, în cooperare cu Mun. Brașov, a Noului Spital județean al Brașovului.

Leave a Reply