Erwan Joliff – pentru Consiliul Judeţean Braşov

48 de ani, tată, constructor, fost profesor, pompier voluntar

FB https://www.facebook.com/francezul.cobor

 

Sunt francez şi locuiesc de 16 ani în comuna Ticuş, satul Cobor, împreună cu soţia şi cei patru copii. Am studiat filosofie, teologie şi mecanică auto. Cea mai mare parte din timpul meu l-am petrecut în domeniul construcţiilor. În România, prima mea experiență a fost de profesor de limba franceză. În prezent, ocupația mea de bază este de a rezolva problemele comunității locale. Am fost educat de mic să mă implic, să îmi asum responsabilități și să găsesc soluții.

Am ales să trăiesc în România pentru că mi-am dorit o viață diferită față de cea pe care mi-o oferea occidentul. Aici am găsit multe provocări și probleme de rezolvat, acesta fiind și motivul principal pentru care am făcut pasul în politică. Mă gândesc la cei patru copii ai mei și mereu mă întreb cum pot crea pentru ei un mediu mai sigur, mai bun, mai prietenos. Îmi place viața din România, dar asta nu însemna că nu îmi doresc să văd îmbunătățiri, mai ales în privinţa infrastructurii, educației și sănătăţii. 

Sunt un om pasionat, implicat și îmi doresc să contribui în mod pozitiv la dezvoltarea societății în care am ales să trăiesc, chiar dacă nu m-am născut în România. Vreau să dovedesc că România nu este condamnată la nesfârșit la corupție, sărăcie și lipsă de educație. Cred în potențialul ei și îmi doresc să fim o nație respectată în Europa.

În Cobor, satul unde m-am mutat, am pus pe picioare un sistem de colectare a deșeurilor reciclabile şi am reușit să conving locuitorii să colecteze selectiv.  În 2012, am înființat un serviciu voluntar pentru situații de urgență, care asigură în prezent stingerea incendiilor în 4 comune. În ultimul an, am lucrat la amenajarea unui centru de permanenţă, ca sa avem din nou o prezenţă medicală în comună.

Prioritatea mea în Consiliul Judeţean va fi aceea de a găsi soluţii pentru accesul tuturor cetăţenilor la servicii de sănătate. Şi când spun “tuturor” mă gândesc în mod particular la locuitorii din mediul rural, pentru care orice problemă de sănătate presupune deplasare către oraș, ceea ce însemna timp și bani. Din acest motiv, mulți renunţă să se trateze, iar situația lor medicală se agravează. Dezvoltarea centrelor de permanenţă medicală este una dintre soluțiile acestei probleme. 

O altă problemă cu care se confruntă locuitorii din mediul rural este legată de îngrijirea la domiciliu. Trebuie să oferim acestei categorii de pacienţi soluții reale pentru a primi vizita unor cadre medicale în timpul convalescenței sau pentru tratamentul bolnavilor care pur și simplu stau la pat la domiciliu.

Tot legat de accesul la sănătate, doresc să ajut la dezvoltarea în mediul rural a echipelor de voluntari pregătiți pentru a acorda primul ajutor și dotarea acestora cu material de baza pentru o resuscitare (defibrilator și oxigen). Este singura soluție pentru a reduce mortalitatea în cazul unui stop cardiac. Acest proiect l-am reușit la nivelul zonei de intervenție a pompierilor voluntari de care mă ocup și îmi doresc să putem înmulți astfel de bune practici în mediul rural din județul nostru.

Nu în ultimul rând, îmi doresc un consiliu județean mult mai vizibil și prezent în comunitățile din județ și nu vizibil doar prin președintele său. Îmi doresc un dialog mult mai dezvoltat între consilierii județeni şi instituțiile, asociațiile sau consiliile locale din județ. Dialogul şi transparența reprezintă cheia pentru o politică cu adevărat în slujba interesului comun.

Leave a Reply