Erwan Joliff: cum poate un consilier județean să își îndeplinească misiunea într-un mod cu adevărat util pentru societate?

By 12/04/2021Articole
citat Erwan Joliff

Ultima actualizare: 21/04/2021

Erwan Joliff, sau Francezul din Cobor, este consilier din partea Alianței USR PLUS în Consiliul Județean Brașov și activează ca membru în Comisia nr. 7 pentru Sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte. Este o comisie importantă pentru că activitatea pe care o desfășoară are impact asupra a zeci de mii de beneficiari și a mii de angajați din sistem, dar și pentru că acest domeniu absoarbe o parte semnificativă a bugetului județean.

Pe lângă participarea la ședințe, un consilier care își ia rolul în serios alocă destul de mult timp pentru analiza documentelor ce stau la baza propunerilor de hotărâri, transmise din partea administrației. Iar Erwan este un astfel de consilier.

Însă el nu dorește să se limiteze la aceste atribuții, ci să contribuie activ la îmbunătățirea situației în domeniul în care activează. Iar pentru asta, aproape în fiecare săptămână își face timp pentru câte o întâlnire cu un reprezentant al societății civile, al unei instituții sau organizații din județul Brașov care au legătură cu domeniul sănătății și protecției sociale – fie că vorbim de beneficiari, fie de angajați ai sistemului.

“Îmbunătățirile pe care le putem aduce sistemului actual nu depind de un singur om, ci vin dintr-o adevărată muncă de echipă a tuturor actorilor din sistem: angajații din teren, managerii și directorii din instituții, DSAM (Direcția de Sănătate și Asistență Medicală) și DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului), care sunt parte a administrației, și membrii aleși ai Consiliului Județean, din care fac și eu parte.”

În urma fiecărei vizite sau întâlniri, Erwan face un raport detaliat al acesteia pe pagina sa de FB: www.facebook.com/francezul.cobor

„Sper să am cât mai multe interacțiuni, în următorii patru ani, cu oameni care au soluții și care au nevoie de ajutorul autorităților pentru a le implementa. Asta îmi doresc, asta mă motivează și asta mi se pare cheia pentru a-mi îndeplini misiunea de consilier județean într-un mod util pentru societate.”

Leave a Reply