Emanuel Dobrinoiu – pentru Consiliul Judeţean Braşov

37 de ani, tată adoptiv, inginer, antreprenor şi agricultor responsabil

FB https://www.facebook.com/Emanuel-Dumitru-Dobrinoiu-101045451385409/

 

Sunt căsătorit și tatãl adoptiv al unui băiețel de 9 ani. Iubesc natura, dar mai ales munţii, și îmi place să fac sport. Sunt din Văleni Dâmboviţa și provin dintr-o familie numeroasă, cu 7 copii. De mici am învățat să ajutăm în livezile de fructe ale familiei, pentru ca părinții să ne poată ține la școală.

Am făcut liceul în Târgoviște, apoi am venit în Brașov, unde am absolvit facultatea de Inginerie Tehnologică, secția Construcții Aerospațiale, la Universitatea Transilvania. Am profesat doar un an în acest domeniu, după care am decis să revin la ocupația învățată în copilărie, astfel că în prezent mă ocup cu producția și comercializarea de fructe și sucuri naturale.

Am intrat în politicã în momentul în care, sãtul de corupţia, incompetenţa și nesimţirea celor de la conducere, am conștientizat cã doar din funcţiile de decizie din administraţie se poate face schimbarea pe care mi-o doresc pentru România și anume o administraţie onestã, competentã și în interesul cetãţenilor, de la președinte pânã la consilierul local din cel mai mic sat. Candidez pentru un post în Consiliul Județean Brașov pentru a putea schimba locul în care trãiesc într-un loc mai bun, mai prietenos cu mediul și cu cetãţenii.

Încă din anul 2 de facultate, activez ca voluntar în cadrul Clubului pentru Protecția Naturii și Turism Brașov, unde am organizat competiții sportive montane precum Marathon 7500 sau Brașov Marathon. Am participat la multe acţiuni civice de ecologizare și plantare. Am fost la aproape toate protestele din strădã din ultimii zece ani: pentru salvarea Roșiei Montane, împotriva exploatãrii gazelor de șist sau împotriva modificãrii legilor justiţiei. Din martie 2018, activez în cadrul USR Brașov cu scopul de a contribui la schimbarea pe care mi-o doresc pentru România.

Prioritatea mea în Consiliul Judeţean va fi reducerea abandonului şcolar. Județul Brașov se află pe locul doi în România, cu o rată a abandonului de 3.2%. În acest sens, voi propune un proiect de afterschool în școală, în special pentru copiii care provin din familii cu venituri mici și foarte mici. Aici copiii vor putea să își facă temele, să practice un sport, să se dezvolte și să aibă acces la un prânz cald și consistent. 

Un alt aspect care mă preocupă este problema gestionării deșeurilor. Voi face tot ce știu și pot din poziția de consilier pentru a găsi o soluție că gunoaiele să dispară din râuri, păduri sau de pe marginea şoselelor. 

Mã voi lupta ca serviciile pentru cetãţeni (curãţenie, transport public, deszãpezire, întreținere drumuri, servicii de sănătate etc) sã fie făcute cu prețuri corecte și la standarde cât mai înalte. Nu în ultimul rând, voi organiza întãlniri lunare cu cetãţenii și îi voi încuraja să participe la ședinţe, pentru a afla problemele reale ale acestora şi a găsi soluţii împreună cu ei.

Leave a Reply